perjantai 9. syyskuuta 2011

Täällä taas!

Hmm, no en oo hetkeen taas mitään tänne raapustellut.. Ei oo ollu mitään niiiin uskomatonta kerrottavaa kai! Päivät kuluu näppärästi, löysäillen aikalailla, mut onneks koulu alkaa maanantain ni saa jonkinmoisen rytmin elämää. Hassuu sanoo, mut oikeesti odotan et PÄÄSEE kouluu :D


Viime lauantaina oltiin Raurisilla, Hohe Tauernin kansallispuistossa, Hohe Tauern-nimisillä vuorilla Brot Festeillä... OIEI! Vaellettiin jossai eläkeläislaumassa, tsekkaamassa kiviuuneja joissa tehään leipää ja sit saatiin maistella leipiä. TYLSÄÄ! ja sit se täti-ihminen joka oli oppaana kerto joku tunnin aina yhest uunista ja sit seuraavan tunnin erilaisista jauhoista. Ja ku se puhu nopeemmin ku laki sallii, ni ymmärsinkö muutaku joka kymmenennen sanan jauhoista kerrottaessa? en... Ja sit mentiin kattomaan jotain 'elokuvia' leivänteosta ja perinteistä ja kaikesta ja minä, emma ja kati nuokuttiin ja torkahdeltiin kaikki rivissä :DD Mut ne vuoret itessää oli ihan mahtavat! Jylhät ja upeet. ja kauempana huipuilla oli lunta! vaik ilma oli toki sen 35 astetta taas siel laaksossa, mut ei ne lumet nii vaa sielt kolmest kilsasta sula pois. Matkalla nähtii myös Obersdorfin mäkihyppymäet! Somaa! Ehkä talvella pääsee kattelee kisojaki;)





Sunnuntai, maanantai, tiistai, keskiviikko oli semi rauhallisii päivii. Ei oikee kummempii. Sunnuntaina toki olin polkees Willin kanssa Wallersee Rundwegin joka on siis ympäri järven lenkki ja matkaa kerty joku 25 km, VUORIEN KAUTTA. Kilsa nousua otti keposesti etureisiin...
Sit ma, ti, ke oli sellasii päivii et olin vaan yksin kotona aamust iltaan. Siis jos olin kotona, toki olin Emman kans taas seikkailemassa ympäri kaupunkia ja muuta. Ja maanantaina sain äipältä paketin joka tuli etanavauhtia perille.. Kiitos DHL! ja kaiken lisäks paketti näytti siltä ku sen yli ois ajettu muutamaan kertaan ja sit se oli kerätty kasaan DHL:n kirkkaankeltasella teipillä, sehr schön! (äitille tiedoks, et kirjavalinta oli muun muassa huikee! aloin ke-iltana lukee ja nyt to-iltana jäljellä noin 70 sivuu.. eli noin 400 sivuu luettu jo!) JA NII! keskiviikkona sitte leipoa tekasin kääretortun! ja oli Kati onnessaan ku ei kuulemman ite osaa leipoa tipan tippaa :D nyt niil on oma kotitonttu joka leipoo jos luvan saa! Seuraavaks suunnitteilla korvapuustit! 





Tänään! HUIKEETA! Mulla on ekat paikalliset ystävät joiden kanssa tuun olemaan tekemisissä! kuulostipa hassulta... No anyways! Jetzt habe ich eine neue Freundin und einen neuen Freund!! Eli Verena ja Max on mun host-siskonkin kavereita ja tänään minä ja Emma oltiin niiden kanssa vähän kiertelees Salzburgia (taas.. mut nähtävää on viel ja PAAALJON!) Käytiin Afro Cafessa joka on ihan älyttömän kiva paikka! semmonen kauheen värikäs ja kotoisa! ja sit oltiin joen reunalla istuskelemassa ja sit mentiin sellaseen siistiin 'tavernaan' tai sellaseen paikkaan, joka oli aaaaaivan täynnä ihmisii, ihan valtava paikka ja kuulemma parhaat oluet mitä maasta saa! Mut huippuhieno mesta! Oli ihan tajuttoman kivaa tutustuu näihi kahtee ja Verena oli ainaki ihan huippukiva! Varmasti ollaan jatkossaki tekemisissä! :) Mut jos sitä tästä lähtis taas unille ja kirjottelis sitte myöhemmin taas lisää:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti