tiistai 20. syyskuuta 2011

Ich bin MÜDE!

Huhhuuuuijaa, tiistait tulee olemaa rankkoja päiviä! 6:20 tärähti hälytys huutamaa mua hereille. Puol unessa 7:03 junaan ja siitä kouluun. Edes oli päivä joka oli hyvin ihanan mittanen: 7:45-18:20... Keveetä..
Bilsaa ja hermoston toimintaa, matikkaa, kaks tuntii kuvista eikä tehty mitään, tunti latinaa; opin mistä mm, raudan lyijyn kullan jne kemialliset merkit on peräsin, jeejee! sit uskontoa; oon evankelisessa ryhmässä, (ku täälhän melkee kaikki on katolisii) ja meitä on mun lisäks 5 siellä. :D siin luokas ei oo pöytii vaan niinku puinen kulmasohva joka ei oo sohva. Hieno selitys taas... Sit oli onneks pari vapaatuntii ja lähettii kaupunkii syömää ja sitte kolmelta alko oppitunnit taas. Vuorossa psykologia... MITÄ IHMETTÄ? en tajunnu mitään. Kirjotin vaan muistiinpanoja taulult ja ei mitään hajuu mitä ees kirjotin:D Sen jälkee kemiaa ja opettaja oli iha fiiliksis ku esittelin itteni, et oon suomesta. No huisii, sehä alko tarinoimaa Suomest ja voi että mä nauroi sitä :DD Tunti oli kiva! Ja sit kaks tuntii liikuntaa lopuks; ala-asteen liikuntatunnitki on rankempii Suomes. :D

Junalla seiskan maissa kotona, sit kasiks sulkapalloon ja siel pari tuntii hiki hatus juostii pallon peräs! Ei huono päivä! paitsi et oon iiiiiihan FERTIG eli siis toisin sanoen nukahdan iiihan pian tähä paikkaa!
Ja ainii, matikan läksyt.... JA NAAPURIS OLEVA LEIPOMO PALO! tulin kotii ja näin et meijä talo takaa tuli tajuttomast savuu ja koko katu oli täyn paloautoi ja oli iha et voi pylly jos se o meijä  talo (samaa oli Williki miettiny..) Sit tulin kotipihaa ja tajusi et se ol naapuritalo ja käppäili rappuset ylös ja koko käytäväki oli iha savus :D ja koko meijä huusholli hais savult.. Ei taida huomen aamulla saada tuoretta leipää?

Ja aini! Eilen oltii Emman kans joogassa! :DD Oli naurus pitelemist ku oltii vastakkaisil puolil sitä huonet ja sit ku katottii toisiamme päi ja ku huomattii et ei kumpikaa iha tajuttu mitä piti tehä ja vilkuiltii muilta :DD Mut oli siistii!

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tauplitz ja uusi 'perhe'!

Perjantai 16.8. laiska aamu, kouluun en menny, mut heräsin kuitenki kasin maissa tekemään esseetä saksaks.. Pointtina siis kotona olemiselle oli Tauplitz-weekend eli vaellusviikonloppu Rotaryn ja muiden vaihtareiden kanssa! Oi sitä odottamisen tuskaa ku halus vaa nähä ne kaikki taas kolmen viikon jälkee.

11:25 sovittiin et Salzburgista lähtijät tapaa toisens Hauptbahnhofilla eli päärautatieasemalla. Minä, Emma, Pablo Meksikosta ja Vale, meidän oldie eli tammikuun ryhmäläinen tavattii toisemme sovittuu aikaa sovitus paikas. Ainostaa espanjanpoika puuttu... Kukaa ei saanu siihen yhteyttä ni lähettii sit ilman sitä. ensin tunnin verran junassa nelistään, sit vähä enne ku päästiin paikkaan jossa meijän piti vaihtaa junaa ja odottaa et tavataan kaikki muut, Diego, espanjanihme soitti ja kysy et mis ollaan, ku hän ei löydä meitä... hieno homma hermanni!

Sit jatkettiin noin tunnin odottelun jälkee matkaa kaaaaikkie muiden kanssa ja oi että sitä tunnetta ku tajus et on ollu kauhee ikävä niit ihmisii! ja sit ku junas oli lisäks kaikki oldiet ja tutustuin niihin ja kaikki oli nii kivaa! Perjantain ei tapahtunu oikeestaan muut ku syötiin ja sit saatiin men seikkailee ulos; kiivettiin puoliväliin kivistä vuorta ku siel oli luola. Whiii! Sit tuli pimeet ja tuli kauhee kiire alas ja joku tuli välillä persliukuu alas... HYVÄ SUOMI! Mut hauskaa oli!

Sit lauantain heti aamusti aikasin aamupala ja sitte VAELTAMAAAAAN! Vaellus kesti 6 tuntii, ku olin niiden joukossa, jotka ei oo rapakunnossa ;) Ei ollu ees kovin paha! Vuoret oli iiiihan uskomattomat! Ne oli valkosta kalkkista kivee, täynnä uomii ja onkaloita, joka kymmenii metrii syvii sellasii. Välil ei kyl ollu kiva ku kivet pyöri pois jalan alta, mut kivaa oli! Ihan huipulle asti ei vaellettu, mut 2175m korkeudes käytiin. Vaik ei oltu ihan huipul, ni voin silti taas sanoo et ''HUIPULLA TUULEE'' siel oli KYLMÄ! jäädyin iha totaalisesti.. Ja 'alhaalla' (majoitus oli kans vuorella) oli silti joku 25 astetta, ni pukeutumiskysymys. Sitte kipitettii alas, mentiin suihkuun, joka makso 1€/5 min ja oli jääkylmää :D Sit oli ruoka ja yleist hengailuu porukalla. Myöhemmi lähettii 'iltakävelylle': lähes kaikki sai sellaset soihdut ku oli iha pilkkopimeetä, sit käveltiin sellasena valovanana vuoriteitä pitkin DISKOOOOON! :DD ahhahaa, aika vaisu meno, mut saipahan olla muitten vaihtareitten kans! Kahentoista maissa takas ja unille!

Tänää vaa aamusta alkaen yleistä chillailua ja sit yhen aikaa bussilla alas vuorelta ja sitte odottelu juna-asemalla. Kauheet hyvästelyt niille jotka lähti eri suuntaa. Sit junalla Attnang-Puchheimiin ja siellä sitte tiet erkani ja porukka hajos ja haikee fiilis. No sit missattii meijän juna.... siis me Salzburgilaiset...:D Siel odotettii 50 minuuttii kaatosateessa, lämpöä varmaan noin 8 astetta.. herkkua. Vihdoin ku päästii junaan, ni olin silti seuraavan tunnin iha tutinassa vilusta :D MUTTA ku pääsin kotii, SAUNA oli lämmin! Ehkä maailman mahtavinta!

Ja ei voi muut sanoo, ku et taas ehkä maailman mahtavin reissu vaihtareiden ja OLDIESien kanssa! Ollaan ku yks pieni (valtava, yli 100 ihmistä) perhe! Ja ikävä tulee olee iiiiiiiso enne ku nähää kaikki taas Wienissä, ens kuussa! They are AWESOME! Ja ausseista tuli ihan lemppari oldieita! <3 iiiso käsi meijän mahti porukalle!

Emma (SWE) ja James (USA)

Emma ja Johanne (USA)

Ehdoton lemppariaussi, joka juoksee maratoneja! Jamie!

Jose (Ecuador)

Huippukaverit! Kelsey (USA) ja Jamie (AUS)



GO FINLAND!!

tiistai 13. syyskuuta 2011

Paluu arkeen!

Eilen, maanantaina oli eka päivä koulussa. Päivä oli siis 15:00-16:40. ei paha. Mut joo, se ei tosiaan vastannu odotuksii. Mentiin sinne ja Emmall ei ees ollu luokkaa, mitää ei ollu järjestetty ja sillee. No sit ku mentiin luokanvalvojan luo, Kati esitteli mut ni se ei ees tienny et sil oli tulos vaihtari. Sit se kysy sillee puolpaniikis et kauan meinaan olla tääl... No ei siin sit mitään. Luokassa se puhu murteella, vaik opettajien pitäs puhuu Hochdeutschia, joten en ymmärtäny läheskään kaikkee.. Sit ku se kysy multa et ymmärsinkö ja sanoin et en ihan, ni se oli iha jumis ja selitti asiat mulle uusiks. Mut sen tajusin et keväällä tehää luokkaretki Kreetalle!!
Sitte painajainen; KIRJAT... Niit on 15 kappaletta... Ne on ihan kauheita, en tuu ymmärtää varmaa mitää. aluks siis... Ja sit mulle annettiin noin 5 minsaa aikaa päättää et minkä otan ns pääaineeks; kuvis, musiikki, laulu, tanssi, kirjottaminen. No eihän mikää tuntunu omalta... Hätäpäissäni päädyin nyt sitte piirtää tikku-ukkoja vuodeks...:D Nii ja lisäks mulle lyötiin kolmannen vuoden latinan kirjat.. Ikinä en oo siis latinaa lukenu. Sit sanoin siitä ja opettaja katto mua ''then you will have some problems with it..'' oli vähä niinku et no shit sherlock..:D Mut kyl se tästä!  Ikävää oli myös, et ketään oppilaita ei ees kiinnostanu et niide luokal on uus vaihtari. Sain huikeet kolme kaverii ekana päivänä..

Sit illalla yläkerran naapuriherran synttäreitä vietettiin viinilasin kera kattoterassilla. Herra liitty viiskymppisten kerhoon! Oli tosi mukava ilta, rentoo jutteluu ja nauruu Willin, Katin, yläkerran Julian, Hardwigin ja Gabrielin kanssa.:)Sit nukkumaa ja kauhulla odottamaan tokaa koulupäivää..

Tänää koulua taas 15:00-16:40. Eka tunti mitäs muuta ku latinaa.... Eikä meille kerrottu ees eilen et meil on latinaa, ku ei saatu lukujärjestyksiikää sillon.. No mentii tunnille kaikki sillee et jaaa, kiva ku meillekki ilmotettii. Sit juteltiin niitä näitä siel luokas ja sit avasin suuni ja kerroin sille latinan opettajallekki ongelmastani kielen kans ja se totes upeesti 'poor you' :D olin vaa et ei tää oo todellista...... Tunnin lopuks juttelin sen herran kans ja sit se sano et mun täytyy vaa istuu vuos siel, kolme kertaa viikos sen tunneilla vaikken mitää ymmärtäis..:D mut kotitehtävät mun pitää tehä! huoh, miten muka??? Mut sain taas uusii kavereita silläki tunnilla, omalta luokalta kuitenki. Sit mentiin oman opettajan tunnille ja tehtiin lukujärjetykset. Huhhu, jännät! Tääl  siis tunnit kestää 50 minuuttii ja niiden välissä on 5 minuutin välkät ja sit on kolmannen tunni jälkeen 'Grosse Pause'' eli huikeet 15 minsaa...:D Sit sen jälkee välkkiä ei oo ollenkaa. Koulu alkaa aina 7:45 ja mulla on tosiaan kaikki perusaineet; matikka, saksa, enkku, bilsa, kemia, fysiikka,, hissa, mantsa, musiikki, liikunta.... Maanantaina pääsen koulust puol 1, tiistaina 18:20......, keskiviikkona neljältä, torstaina ja perjantaina kans yhen kahen välillä. Vapaatunteja keskellä päiviä löytyy yhteensä 7 :D kolme niistä onneks tiistaina.. Mut se on silti kauhee päivä! Kaks vikaa tuntii liikuntaa, jote vähä parempi taas. Sit tuun kotii ja oon täs noin puol tuntii ja sit meen kaheks tunniks pelaa sulkapalloo. Sit kello on 10 ja pitäs tehä koulujutut ja men nukkuu. HUI! No mut joo, se luokanvalvoja oli mukava tänää, se on aika hauska ukko kaiketi. Ja sain uusii kavereita lisää ja lisää! :) Ja saksa alkaa sujuu hetki hetkeltä pikkusen paremmin aina!

Sit tulin kotii viiden maissa tänää ja puol kasin aikaa Katin isä ja äiti haettiin lentokentältä ku ne oli asunu kolme kuukautta Suomes mökillään Luhangassa. Ne on kauheen kivoja neki! Istuttii iltaa ja juteltii niitä näitä, syötii kalaa, kerroin itestäni ja ne oli kauheen kiinnostuneita:) JA NII! hahah! Raija toi Suomesta mämmiä! Se on sen ehdoton herkku! Sit mä oon viimeks syöny mämmii polvenkorkusena, ku pappa halus et maistan sitä ku olin pienen ikäni päivähoidossa mummilassa (voi niitä aikoja!) ja nyt tuun Itävaltaa vaihtoo ja syön TÄÄLLÄ kaukana kotoo MÄMMIÄ ekan kerran varmaa 13 vuoteen :DD Ei nyt makuelämys, mut joo..:D

Mut nyt pitää men unille, kello soittaa 6:15 niinku joka aamu tästä lähtien ja 7:06 lähtee juna, josta ei sovi myöhästyy! Gute Nacht!

Kyl täst viel hyvä tulee!

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Das macht viel spaß!

Tänään oli ihan huippuhyvä päivä! Viimenen lomapäivä tästä mun 14-viikkosesta kesälomasta... Lähettiin Willin ja Emman kanssa Wolfgangseelle vesihiihtämään. Willi kerto mulle eilen, et hän on alottanu 9-vuotiaan vesihiihdon ja tehnyt kotipaikkakunnallaa sellasii esityksii joihi kuulu hyppyrit ja pyrämidit ym. No tosiaa aamulla lähettiin 9:30 ja ku päästii perille, ni mä pääsin heti ekana hiihtämää. Olin iha innoissani ja aattelin et se oli suurinpiirtein kaikki mitä sinä päivänä saan tehä.    

 No sitte Willi sano, et hypätkääs tytöt tubing-renkaille ja sit mentii taas! Se oli jopa kivempaa ku Altmünsterissä, todennäkösesti siks et Willi oli sille kuskille pariin kertaa sanonu et lisää vauhtii, lisää vauhtii tytöille.:D Ihan huikeeta! Sit Willi meni slalomia eli pujotteli yhellä suksella, se oli vaik kui kivan näköstä! Sit makoiltiin vaan auringossa ku tosiaan lämpöä oli 29 astetta ja aurinko paisto pilvettömältä taivaalta..


 No sit saatiin sen jälkee viel jatkaa urheiluu; Emma meni ekaa kertaa elämässää vesisuksilla ja onnistu ihan näppärästi sellasen puomin kans siin veneen sivussa. Ja sit mä sain kokeilla yhel suksella, monoskiing. Olin hermona ku mul sanottiin et en meekkää sen samasen puomin kans, ku ihan normi köyden päässä veneen peräs. No sit kapula kätee, sukset jalkaa ja viimiset neuvot. Lähin kahel suksella, potkasin toisen pois ja kaaduin.. Näyttävästi! Sit suksi takas ja uus yritys ja sit onnistuin! Aivan huippua!! Ei se oo ees niin kauheen vaikeeta, nyt ku tiedän taktiikan.

 Ja kaiken kruunas sen jälkeen se, et Willi hiihti barefoot eli ilman suksia, avojaloin! se oli ihan järjettömän siistii! Sit kotiin neljäks, kauheen nälkäsenä ja ihan väsyneenä.


Kuuden maissa ovikello soi ja host-veljen tyttöystävä Laura ilmesty käymään. Se on tosi mukava, pirtee tyttö :) Heti iha innoissaan ja sano et perjantaina mä meen sen ja sen kavereiden kans kaupunkii ku hän haluu esitellä mut niillekkin ja mitä viel! mut mä meen vaeltamaan Rotareiden kans Tauplitziin... Mut sovittiin et tehään joku muu päivä jotain yhessä. Ja huomenna on sit iha eka koulupäivä! Jännittäääääää!


Ja niii, eilen vietettiin iha vaa rentoo päivää Katin kans kotosalla ja sit ku tuli tylsä hetki ni me lähettii shoppailee sellasee Outlet kauppa-keskuksee! Jos kengät tarvii, SINNE! paljon edullisempii ku normi kenkäkaupas. ja hienoja! Ite löysin tennarit, jotka on normisti 115€ ja sain ne sieltä 29,95€ Good deal! ;)


Ja nyt ku aloin etenee takaperin päivissä, ni kerron nyt senki, et perjantaina oltii vähä viihteellä Emman ja Verenan kanssa. Nähtiin pari Verenan kaveria, Phill ja Joe, joihi tutustuttiin vähä paremmin. Ja ne oli kauheen mukavii! Ja sitte oltii muutenki vähä kattelees Salzburgin perjantaista yöelämää;) Hehe, ja Salzach-joen rannassa oli neljä Verenan kaverii, joille se esitteli mut ja Emman. Sit yks niistä toinen niistä pojista vissiin oletti et mä en ymmärrä saksaa ja se sano kaverillee ''Sie ist sicher eine natur Blond'' eli et ''se on iha varmasti luonnostaan blondi'' Totesin et joo ''das stimmt''. Sit se katto mua, sit se katto kaveriaa ja sano ''Scheiße, sie versteht'' eli likimain ''paskat, se ymmärtää'' Nauroin kieltämät hetken ja oli vähä semmonen olo et joo o, tässä toki oon vieressä edelleenki ja ymmärrän...:D Hahah..

perjantai 9. syyskuuta 2011

Täällä taas!

Hmm, no en oo hetkeen taas mitään tänne raapustellut.. Ei oo ollu mitään niiiin uskomatonta kerrottavaa kai! Päivät kuluu näppärästi, löysäillen aikalailla, mut onneks koulu alkaa maanantain ni saa jonkinmoisen rytmin elämää. Hassuu sanoo, mut oikeesti odotan et PÄÄSEE kouluu :D


Viime lauantaina oltiin Raurisilla, Hohe Tauernin kansallispuistossa, Hohe Tauern-nimisillä vuorilla Brot Festeillä... OIEI! Vaellettiin jossai eläkeläislaumassa, tsekkaamassa kiviuuneja joissa tehään leipää ja sit saatiin maistella leipiä. TYLSÄÄ! ja sit se täti-ihminen joka oli oppaana kerto joku tunnin aina yhest uunista ja sit seuraavan tunnin erilaisista jauhoista. Ja ku se puhu nopeemmin ku laki sallii, ni ymmärsinkö muutaku joka kymmenennen sanan jauhoista kerrottaessa? en... Ja sit mentiin kattomaan jotain 'elokuvia' leivänteosta ja perinteistä ja kaikesta ja minä, emma ja kati nuokuttiin ja torkahdeltiin kaikki rivissä :DD Mut ne vuoret itessää oli ihan mahtavat! Jylhät ja upeet. ja kauempana huipuilla oli lunta! vaik ilma oli toki sen 35 astetta taas siel laaksossa, mut ei ne lumet nii vaa sielt kolmest kilsasta sula pois. Matkalla nähtii myös Obersdorfin mäkihyppymäet! Somaa! Ehkä talvella pääsee kattelee kisojaki;)





Sunnuntai, maanantai, tiistai, keskiviikko oli semi rauhallisii päivii. Ei oikee kummempii. Sunnuntaina toki olin polkees Willin kanssa Wallersee Rundwegin joka on siis ympäri järven lenkki ja matkaa kerty joku 25 km, VUORIEN KAUTTA. Kilsa nousua otti keposesti etureisiin...
Sit ma, ti, ke oli sellasii päivii et olin vaan yksin kotona aamust iltaan. Siis jos olin kotona, toki olin Emman kans taas seikkailemassa ympäri kaupunkia ja muuta. Ja maanantaina sain äipältä paketin joka tuli etanavauhtia perille.. Kiitos DHL! ja kaiken lisäks paketti näytti siltä ku sen yli ois ajettu muutamaan kertaan ja sit se oli kerätty kasaan DHL:n kirkkaankeltasella teipillä, sehr schön! (äitille tiedoks, et kirjavalinta oli muun muassa huikee! aloin ke-iltana lukee ja nyt to-iltana jäljellä noin 70 sivuu.. eli noin 400 sivuu luettu jo!) JA NII! keskiviikkona sitte leipoa tekasin kääretortun! ja oli Kati onnessaan ku ei kuulemman ite osaa leipoa tipan tippaa :D nyt niil on oma kotitonttu joka leipoo jos luvan saa! Seuraavaks suunnitteilla korvapuustit! 





Tänään! HUIKEETA! Mulla on ekat paikalliset ystävät joiden kanssa tuun olemaan tekemisissä! kuulostipa hassulta... No anyways! Jetzt habe ich eine neue Freundin und einen neuen Freund!! Eli Verena ja Max on mun host-siskonkin kavereita ja tänään minä ja Emma oltiin niiden kanssa vähän kiertelees Salzburgia (taas.. mut nähtävää on viel ja PAAALJON!) Käytiin Afro Cafessa joka on ihan älyttömän kiva paikka! semmonen kauheen värikäs ja kotoisa! ja sit oltiin joen reunalla istuskelemassa ja sit mentiin sellaseen siistiin 'tavernaan' tai sellaseen paikkaan, joka oli aaaaaivan täynnä ihmisii, ihan valtava paikka ja kuulemma parhaat oluet mitä maasta saa! Mut huippuhieno mesta! Oli ihan tajuttoman kivaa tutustuu näihi kahtee ja Verena oli ainaki ihan huippukiva! Varmasti ollaan jatkossaki tekemisissä! :) Mut jos sitä tästä lähtis taas unille ja kirjottelis sitte myöhemmin taas lisää:) 

perjantai 2. syyskuuta 2011

Guten Abend!

Torstaina eli siis eilen oltiin Emman ja Erikan kanssa tekemässä lähempää tutkimusta Salzburgin shoppailumahdollisuuksiin. Ei pyörällä oikeen voitu lähtee liikkeelle ku sato kaatamalla.. Autolla sitte reissuun ja ei ollu ollenkaa huono reissu! No Nummer eins on tietty EUROPARK! Rakkautta ensisilmäyksellä. Kaikki mitä tarviit on siel, oikeesti :D Ja arvatkaa vaa oliko ruotsin tyttö onnensa kukkuloilla kun vieressä tönöttää mikäs muukaan ku aito oikee IKEA. Siellä syötiin ruotsalaiset lihapullat lounaaks ja jatkettii matkaa kuuluisuuteen ;) Siinä nyt istuskellaan kivan sisustuksen keskellä Ikean katalogin kannessa :P Hahah
Sitte bussilla päärautatieasemalle ja sieltä kävellen koitettiin opetella reitti koululle. Kun koulu vihdoin löyty, katteltiin koulun alun lukujärjestystä: 12. ja 13.9 koulua 15:00-16:40 ja sitte siitä eteenpäi semirentoo kans eka viikko. Ei huono. Sit siit jatkettiin viel kaupunkiin  ja katteltiin keskustan menoa hetken aikaa. 
Illalla sitte katoin telkkaria: ensin viimeset 15 minsaa Itävallan BB, sitte dubattu Hannah Montana ja sit alko dubattu House. :DD 

Tänään taas sitte aamulla 8:00 ylös ja sit suihkuu ja sen jälkeen vasta tajusin et heräsin tunnin liian aikasin.... Hieno homma joo o. Sit mentiin taas Emman kans Europarkiin ja nyt tarttu mukaan taas vaihteeks uus kello. Mut se oli pakko saada! täydennystä kokoelmaan! Kotiin ja täällä hengailin yksin pitkälti koko päivän ku Willi ja Kati oli töissä. Aloin sitte lukee Peppi Pitkätossua saksaks:D YMMÄRRÄN! joten tää sujuu paremmin ku hyvin :D Sit Willi tuli kotiin ja alettiin laittaa yhessä ruokaa. Se on käyny kokkikoulun tai semsen nii, et se on oikeenki pätevä ruuanlaittaja! Opin taas melkosesti uutta keittiössä. Sitte soutujoukkueen miehii tuli tänne syömään illallista - istuvat toki keittiössä edelleen, mut mä suunnittelen ennemmin unille menoa -  ja kaikki oli kovin kiinnostuneita siitä mistä mä tuun ja tykkäänkö olla täällä ja perussettiä. Mukaviahan ne toki oli! Willi laitto ruuat lautasille ja mäkin sain tietty semmosen ÄIJÄ-annoksen, enkä ees ollu kovin nälkänen... Täällä kun ei tunneta termiä ruuan jättäminen, taistelin vedet silmissä ruuan suuhuni ja olo on edelleen ihan liian täysi :D Mut se oli hyvää! en valita.  Mut nyt oikeesti hilaan itteni nukkumaan, ku aamulla aikanen herätys ja lähetään Rauriser-nimisille mestoille Brotfesteille vaeltamaan joku 3000m korkeuteen :) Uudet vaelluskengät testikäyttöön!!  Eli unia!