torstai 29. joulukuuta 2011

Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr! / päivä 140!

                              Joulut vietetty! lumettomassa Salzburgissa....

Viikko sitte keskiviikkona olin Emman ja sen host-siskon, host-siskon poikaystävän ja sen veljen ja kaverin kanssa kattomassa Salzburg RedBullsien jääkiekkopelii. Mut en ollu sillee normi fanien mestoilla, ku pääsin VIP-mestoille ;) ja kuulin et yks lippu sinne maksaa 140€. Suhteilla taas saa ilmaseksi! ;) siellä sitte oli kolme pitkää pöytää täynnä oikee viimesen päälle gourmee ruokia. Alkupalat, pääruuat ja jälkkärit.. ja baari + isot kylmäkaapit joist sai juoda mitä vaa nii paljon ku pysty/halus.. EI HUONO!

Torstaina mulla ei ollu koulua, siispä leivoin Bebejä kun ne on mun host-mummon lemppareita! Perjantaina nautin koulussa istuskelusta ku samalla tiesin et suomessa kaikki jo vietteli aatonaattoa muissa merkeissä ku koulunpenkillä..:D huoh. No tulin kotii, leivoin naapurin kanssa Tiramisun sit tulin takas kotii ja leivoin Kokosbusserleita, joulupipareita, marzipan-kartoffeleita ja spinatstrudelia. ai namnam. Sit mun host-isovanhemmat tuli meille viettää joulua. Mummo tosiaan on suomesta ja toi mukanaa porkkana ja lanttulaatikkoa, savukalaa ja joulutorttuja :D Ei siis jäänyt suomalais-itävaltalainen joulu kokematta!
Jouluaattoaamu oli hiljaista oleilua ja katoin siinä sitte joulupukki ja noitarummun, keiteltiin riisipuurot jne. Kati toi kuusen ja sen mä sitte koristelin ja sit painuin istuskelee joulusaunaan! :D Pimeen tullessa lähettiin Willin kanssa hakemaan 'keskustasta' Frieden-Licht eli ns rauhanvalo taikka pyhä valo, joka on tuotu betlehemistä ja sitä jaellaan kynttilöihin ympäri maailmaa! Joulurauhaa kaikille!
Sit tuli tän perheen perinne; lähettiin pimeeseen mettään kävelylle, mukana tujua hedelmäpunssia, pipareita ja polttopuita - pykättiin nuotio ja laulettiin niin paljon joululauluja (saksaks ja suomeks) ku osattiin. oli oikeestaa aika hienoo! Myöhemmin illalla tuli se oikee joulufiilis. ei niinkää niist lahjoista vaan nimenomaa siitä ku muisti miltä tuntuu ku syö aivan liikaa jouluruokaa :D Lahjoittakaan en siis jäänyt! Suomesta tuli kaikkee kivaa, kiitos vaan postittajille! Ja täältä sain mm. lipun lätkämatsiin mun hostveljen ja hostisän kanssa! :D

metsäretki
Kati, minä, host-mummo, host-pappa ja host-veli Elias

Maanantaina alko matka Kärnteniin - etelä-itävaltaan, jossa host-isän vanhemmat asuu. Siel oli koko Willin perhe; vanhemmat, sisko, veli + kaikki niiden lapset. Se jos mikä oli sit itävaltalainen koti! ja hieno oliki! Ikkunasta näki jyyyyylhät vuoret ja lumihuiput, ei voi muut sanoo ku et wau edelleenki.. Tiistaina lähettiin Weissenseelle, joka on järvi vuorten välissä. Järvi oli hyvässä jäässä, ja siihen oli aurattu 4,5km pitkä luistelulenkki ja noin 10 jääkiekkokenttää. Siellä siis luisteltiin. Oli muuten vähän erilaista ku suomen luistelumestoilla kute esimerkiks kaaron koulun kenttä ;) Sit illalla lähettiin Willin äidin 75-vuotis illalliselle. ...ikinä syöny nii hienosti ja muodollisesti 4 ruokalajin illallista terriineineen ja parfaiteineen ja mitä vielä. (sama suomeks? ) Keskiviikko meni vaellusta tehdessä ja maisemia kattellessa ja on se vaan niin hienoo, en voi muuta sanoo... Näin mm. vuoren jonka takana on italia ja siitä seuraavana vuoren jonka takana on itävallan, italian ja slovenian raja. wuhu, siistiä! Illalla saatiin sitte hieno idea ja päätettiin lähtee elokuviin. Mission Impossible 4. Ja oli jopa aika hyvä ;)

Nyt kotona, uutta vuotta suunnitellessa, odotellessa jääkiekkopeliä, laskettelupäiviä ja ehdottomasti sitä, että äiti vastaa skypessä ja näyttää meijän uuden koiravauvan!






Weissensee

Willi ja Weissensee

Tän vuoren takana Italian, Itävallan ja Slovenian rajakohta!

Tän vuoren takan Italia
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti