torstai 29. joulukuuta 2011

Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr! / päivä 140!

                              Joulut vietetty! lumettomassa Salzburgissa....

Viikko sitte keskiviikkona olin Emman ja sen host-siskon, host-siskon poikaystävän ja sen veljen ja kaverin kanssa kattomassa Salzburg RedBullsien jääkiekkopelii. Mut en ollu sillee normi fanien mestoilla, ku pääsin VIP-mestoille ;) ja kuulin et yks lippu sinne maksaa 140€. Suhteilla taas saa ilmaseksi! ;) siellä sitte oli kolme pitkää pöytää täynnä oikee viimesen päälle gourmee ruokia. Alkupalat, pääruuat ja jälkkärit.. ja baari + isot kylmäkaapit joist sai juoda mitä vaa nii paljon ku pysty/halus.. EI HUONO!

Torstaina mulla ei ollu koulua, siispä leivoin Bebejä kun ne on mun host-mummon lemppareita! Perjantaina nautin koulussa istuskelusta ku samalla tiesin et suomessa kaikki jo vietteli aatonaattoa muissa merkeissä ku koulunpenkillä..:D huoh. No tulin kotii, leivoin naapurin kanssa Tiramisun sit tulin takas kotii ja leivoin Kokosbusserleita, joulupipareita, marzipan-kartoffeleita ja spinatstrudelia. ai namnam. Sit mun host-isovanhemmat tuli meille viettää joulua. Mummo tosiaan on suomesta ja toi mukanaa porkkana ja lanttulaatikkoa, savukalaa ja joulutorttuja :D Ei siis jäänyt suomalais-itävaltalainen joulu kokematta!
Jouluaattoaamu oli hiljaista oleilua ja katoin siinä sitte joulupukki ja noitarummun, keiteltiin riisipuurot jne. Kati toi kuusen ja sen mä sitte koristelin ja sit painuin istuskelee joulusaunaan! :D Pimeen tullessa lähettiin Willin kanssa hakemaan 'keskustasta' Frieden-Licht eli ns rauhanvalo taikka pyhä valo, joka on tuotu betlehemistä ja sitä jaellaan kynttilöihin ympäri maailmaa! Joulurauhaa kaikille!
Sit tuli tän perheen perinne; lähettiin pimeeseen mettään kävelylle, mukana tujua hedelmäpunssia, pipareita ja polttopuita - pykättiin nuotio ja laulettiin niin paljon joululauluja (saksaks ja suomeks) ku osattiin. oli oikeestaa aika hienoo! Myöhemmin illalla tuli se oikee joulufiilis. ei niinkää niist lahjoista vaan nimenomaa siitä ku muisti miltä tuntuu ku syö aivan liikaa jouluruokaa :D Lahjoittakaan en siis jäänyt! Suomesta tuli kaikkee kivaa, kiitos vaan postittajille! Ja täältä sain mm. lipun lätkämatsiin mun hostveljen ja hostisän kanssa! :D

metsäretki
Kati, minä, host-mummo, host-pappa ja host-veli Elias

Maanantaina alko matka Kärnteniin - etelä-itävaltaan, jossa host-isän vanhemmat asuu. Siel oli koko Willin perhe; vanhemmat, sisko, veli + kaikki niiden lapset. Se jos mikä oli sit itävaltalainen koti! ja hieno oliki! Ikkunasta näki jyyyyylhät vuoret ja lumihuiput, ei voi muut sanoo ku et wau edelleenki.. Tiistaina lähettiin Weissenseelle, joka on järvi vuorten välissä. Järvi oli hyvässä jäässä, ja siihen oli aurattu 4,5km pitkä luistelulenkki ja noin 10 jääkiekkokenttää. Siellä siis luisteltiin. Oli muuten vähän erilaista ku suomen luistelumestoilla kute esimerkiks kaaron koulun kenttä ;) Sit illalla lähettiin Willin äidin 75-vuotis illalliselle. ...ikinä syöny nii hienosti ja muodollisesti 4 ruokalajin illallista terriineineen ja parfaiteineen ja mitä vielä. (sama suomeks? ) Keskiviikko meni vaellusta tehdessä ja maisemia kattellessa ja on se vaan niin hienoo, en voi muuta sanoo... Näin mm. vuoren jonka takana on italia ja siitä seuraavana vuoren jonka takana on itävallan, italian ja slovenian raja. wuhu, siistiä! Illalla saatiin sitte hieno idea ja päätettiin lähtee elokuviin. Mission Impossible 4. Ja oli jopa aika hyvä ;)

Nyt kotona, uutta vuotta suunnitellessa, odotellessa jääkiekkopeliä, laskettelupäiviä ja ehdottomasti sitä, että äiti vastaa skypessä ja näyttää meijän uuden koiravauvan!






Weissensee

Willi ja Weissensee

Tän vuoren takana Italian, Itävallan ja Slovenian rajakohta!

Tän vuoren takan Italia
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 

maanantai 19. joulukuuta 2011

130. päivä.

Pian on joulu! ja aika on taas vierähtäny niin nopsaa et en oo kahteen viikkoo mitää kirjotellu.. No mut comeback tehty! Joululahjat ostettu ja jouluLOMAA odotellessa! Ja nyt on ollu kolme päivää pelkkää lumisadetta ja eilen jopa 5 astetta pakkasta! waude!

Hellbrunn!
Aika likimain kulunut siin et oon juossu ettimäs joululahjoi, ja viihdyttäny vierai ja laskenu päivii Salzburg-viikonloppuu.. 8. ja 9. päivä oli meillä lomapäiviä, joten tiedos oli piitkä viikonloppu. Meille tuli mun hostisän vanha koulukaveri perheineen kyläilemään ja siinä se viikonloppu meniki kotona vieraita viihdyttäes.. Torstaina näin luokkakavereita ja perjantaina olin naapurin kanssa hengailemassa. Lauantai ja sunnuntai siis kotona vieraiden ja niiden virolaisen vaihto-oppilaan viihdyttäjänä.. Voi kun se nuoriso ei vaan ois istunu hiljaa puhumatta mitää.. No mut tuli ainaki huilattua :D

Viime viikolla oli sit iha jännitys päällä! maanantai koulussa, tiistai koulussa (puolet tunneista putos kylläkin pois), keskiviikko koulussa ja Europarkissa joululahjoja hankkimassa ja torstai koulussa. Ti-to meitä oli tosiaan 8 meijän luokalla, perjantaina olin pois ja sillon oli kuulemma ollu kolme! :D Mut niin, sit alko se jännitys ja innostumine ja oi oi oi! Torstaina Emily ja Emma oli meillä illan ja sit tehtiin suunnitelma perjantain varalle: Rotary-viikonloppu Salzburgissa kaikkien vaihtareiden kanssa! vihdoinkin! Päätettiin et mennään 11.06 junalla Seekirchenistä salzburgiin ja ollaan päärautatieasemalla hyvin ennen 12, niin et ollaan odottamassa et kaikki yli 100 vaihtaria tulee! No aamul kamat kasaa ja sit Emma soitti et ne missaa junan ku ne nukku pommiin.. Sit ne missas seuraavanki junan, mut mä menin sillä ja siellä tönötin odottamassa et kaikki tuli! Oi sitä jälleennäkemisen riemuu ja halausten ja kuulumisten määrää! Rakastan meijä vaihtareit yli kaike! :D
Perjantaina pyörittii vanhassa kaupungissa ja sit myöhemmin mentii hostellille ja oltii siellä sitte hetki; tehtiin saksan koe ja syötiin jne. Sit saatiin lähtee ulos ja mentiin sitte kaikki vaihtarit yhes yhteen klubiin ja meil oli niiin tajuttoman hauskaa yhessä:D ei siel siihen aikaa ketää muita siis ollukkaa..:D Sit takasin ja juteltiin varmaa aamu viitee saak ja hengailtiin kaikkien kans! Lauantai-aamuna heräiltiin, aamupalailtiin ja saatii rokotukset - käsi on iha raato vielki:D Myöhemmin lähettiin kävelee Salzburgin läpi ja mentiin Festungille eli kukkulalla olevalle linnotukselle. Aivan mahtavaa! ja sato lunta. Ja meil oli kauhee lumisota! :D sieltä sitte hostellille ja siellä vapaa-aikaa; saatiin mennä mihi haluttiin tai hengailla siellä. Kirjoteltiin oldieiden kirjoihin terkkuja ja muistoja ja sit kuulin et meijän ryhmäläinen, joka lähetettii kotii olis pian lähös ja sit ku menin aulaa kattoo, ni se oli jo menny:( se oli aaaaika kova pala!
Sit illal mentii Stiegl-Kelleriin syömään ja ku oltii syöty, ni alotettii 'joulujuhla'; kaikki meni maittain kertomaa joulunvietosta kotonaan joko puheen tanssin laulun minkä vaa muodos. esimerkkinä jenkit; 40 jenkkiä laulo petteri punakuonoo englanniks. no sit seuraava esimerkki; suomi. minä. yksin. kaikkien edessä. siellä saksaksi sillee spontaanisti selitän et meil ollaan perheen kanssa ja mennään saunaa :D haha. mahtavaa, hyvä Suomi!
Sit alko oldieiden hyvästelyjuhla ja kaikki niist sai sellasen 'awardin' jostain mistä ne muistetaan. siinä sitä yks jos toinenki liikuttu!
Sunnuntai on päivä iha omassa sarjassaan... ehkä kamalin ikinä! eikä asiaa auttanu et mentii seisomaa jääkylmään tuomiokirkkoon kuuntelee messuu saksaks puolentoist tunni ajaks <3 mut pointtina, et ku päästii takas hostellille ja kaikki alko yks kerrallaa lähtee, se totuus et iso osa meijän porukkaa lähtee takas kotii ja ei voi tietää et tuleek niit koskaa enää näkee uudestaa... käytännössä siis itkua 12-17. kahelta mentiin semmosella sopivalla porukalla asemalle ja siit alko se, et käytii saattaa kaikki yks kerrallaan junaan.. ja se jos joku oli rankkaaaaa! Jään nii ikävöimää kahta maailman vekkuleinta ja sulosinta aussia! :D ja tietysti muitaki. Mut kokonaisuudessaa tosi hyvä viikonloppu kaikkie mahtavie kans! :) Seuraava kerta ku nähää on sit lasketteluleiri maaliskuus.. miten kestää nii pitkä aika? :D
Kate CAN, Johanne, Tiana ja Ana USA

Tiana!

Hunter, jota tulee kova ikävä! 

Minu city, Salzburg!

Marie Ranska

Jacob-oldie Australiasta!
toinen niistä joita tulee aivan valtava ikävä!

Scott-oldie Australiasta.
Se oldie, jota tulee kaikkei eniten ikävä! :)

Nyt tosiaan vaan odottelen joulua ihan innoissani ja oon iha hermoromahduksen partaal ku viime viikolla saadut kolme lahjalähetystä odottaa avaajaansa! :P ja äipän toimittava veikkauskalenteri näyttää lupaavasti olevan kahen päässä 20 000 eurosta! :D kaikki peukut ja isovarpaat pystyy mulle ;) Mitä enemmä pidätte peukkuja ja jos saan vähä rahastoo; sitä enemmän se tietää tuliaisii ja väliaika pakettei suomee ;)

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

118. päivä ja joulukuu!

Vihdoin taas löytyy aikaa ja intoa kirjotella. Aika menee niin nopsaa, päivät kuluu ihan et hui vaan..
Joulukuu - paras kuu! vaikkakin varmaa vaihtovuoden vaikein kuukausi, voisin melkee veikata. Mut taistellaan - ei tänne luovuttamaan oo tultu ;)

Kuluneisiin päiviin on mahtunu mm Rotary-meeting Saksan puolella. Ja tietysti mun counsellorin koiranpennun kanssa siel sähläsin ku mua ei tarvittu :D ja päiviä lasketaan ahkerasti: enää 9 päivää ja näen taas kaikki vaihto-oppilaat SALZBURGISSA.

Perjantai taas sattu olemaan maailman paras päivä! ehdottomasti! koulun jälkee menin emman kans kaupunkii pyörimään, sit kotiin käymään ja juosten takasin asemalle. Sieltä sitte Salzburgiin takasin ja kaupungissa pyörittiin pari tuntia, nautittiin elämästä ja oli niin hauskaa Mirabellgartenissa ja christkindlmarkteilla jne. Sit bussilla Volksgarteniin ja SALZBURG RED BULLS vs. VIENNA CAPITALS JÄÄKIEKKOA!! eka lätkäpeli ja aivan mahtava tunnelma! Minä ja emma sattumoisin taidettiin olla hallin äänekkäimmät ja eläytyneimmät fanit..:D kaikki ainaki meitä siihe mallii tuijotti. Mut ei se mitää, pääasia et oli hauskaa! ja tottakai ostin aivan upeen fanihuivinki ;) Huolimatta siitä et red bulls meni ja hävis. mut vahinkoi sattuu! Myöhemmin viel kaupunkii ja shishailemaan.

Viikonloppuna leivottiin joulua varten kaneliässiä ja naapurin rouva oli repässy ja tehnyt viittätoista, siis 15 erilaista joulukeksiä! kaikki aivan erilaisia ja taivaallisia ja näytti niiin hienoilta! wwwah! mul on tiedossa ainaki kolme paikkaa (huomen ensimmäinen) joissa mulle opetetaan miten tehään aitoja itävaltalaisia joulukeksejä! Mä niin teen teihin, rakkahat kotijoukot, suuren vaikutuksen ens jouluna ku teen ainaki 15 keksit ;)



Sit maanantaina Verenan, Markuksen, Christianin ja parin muun kanssa Krampuslaufiin (taas) Puch bei Halleiniin. Nyt se oli totista touhuu, nyt oikeesti melkee pelotti välil :D JA nyt oikeesti SATTU! polvitaive vieläki ihan pikimustana :D mua lyötiin muutaman kerran siis oikeen kunnolla, revittiin sinne tielle ja siellä revittii kahteen suuntaan ja mitä viel :D pelottavinta on et siin kohtaa ku ne tulee nyppii sua johonki suuntaa, mieles ei edes käy et ne on normi ihmisii karvapuvut ja maskit päälläs.. tulee mieleen vaa jotkut kamalaaki kamalammat eläimet... :s MUT kaikesta huolimatta; oli ihan mielettöman kivaa! ja taaas uusia kavereita!

Maanantai, tiistai ja tämä päivä koulussa, huomen ja perjantaina lomaa ja siitä viel viikonloppu! Todennäkösesti tosin kiirettä pukkaa; vieraita tulossa, kaverit kutsunu jokanen eri paikkaan ja koko ajan kai menossa! :D
Ja eilen sato ensilumi! mut se vähän niinku suli tämän päiväsis vesisateis :( mut näytti jo oikeenki hyvältä! Vuoret silti siis lumen peitossa!  Ja joulutunnelma ehti ilmestymää eilen jo oikee kunnolla! 

Ja kuvia tulee lisää myöhemmin!