sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Päivä 80

siis kahdeksankymmentä. kui nopsaa aika menny.. HUI! Syksy tullut kunnolla tännekin, ens viikko kokonaan noin 17 astetta, jote talvee saa viel vähän odottaa :)




Tosiaan maanantai ja tiistai koulussa normaalisti. Tiistaina oli eka koe koko vaihtariaikana ja tää ei alkanu iha nii hyvi ku toivoin.. Matikkaa ja osasin tehtävän numero 1 koska se ei ollu sanallinen :D loput 4 tehtävää meni sit totaalisesti ohi.. :D no yritinpä edes - vapaaehtosesti!

Keskiviikkona oli Itävallan kansallispäivä - bussit koristeltu Itävallan lipuilla, koulusta vapaata, kaupat ja kaikki kiinni. National Feiertag. No mutta minäpä en kotona nukkunu pitkään ja nauttinu vapaasta, minä lähdin töihin ;) Host-äiti on töissä yksityisessä lääkiksessä ja tää lääkis järjesti kansainvälisen urheilulääketieteen kongressin Salzburgissa. Jote totta kai mäki pääsin mukaa! Keskiviikosta lauantahin, joka aamu 5:20 ylös ja junalla Salzburgiin ja siitä iltaan asti, noin yheksään, töitä. Ei mitää kauheen kevyttä elämää, mut sitäki kivempaa ja mielenkiintosempaa! Urheilulääkäreitä ympäri maailmaa -  japanista, jenkeistä, etelä-afrikasta, YKS SUOMESTA! jne jne.

Mä hoidin sellasen julistesysteemin organisointii, juttelin ihmisten kans, olin rekisteröinnissä, juoksin paikasta toiseen hikihatussa ja tein pikkuhommia. Pääsin jopa oluelle yhen jenkkilääkärin kanssa :D haha! ja juttelin kaikkien isojen kihojen kans - siinä kohtaa tosin en asiasta tienny ja juttelin niitä näitä...:D mut waaau! siistiä! Sit ku ei ollu just mitää jobia, pääsin kuuntelee niit luentoja esim talviurheiluvammoista ja sukelluslääketieteest ja mist viel. ja sit yks kerros oli sellanen näyttely mis porukka esitteli jos jonkinmoista kuntoutusvehjettä ja systeemiä ja vempainta. Sinne mäki pääsin istuskeleen hierontatuoliin vartiks joka päivä :D on se elämä näppärää!



Ja sit se kaikkein eniten WAU! Perjantaina lentokentän vieressä, Hangar 7, joka on vaaaltava lasihalli (lasit suomesta, ku muualla ei osata tehä niin kestävää kaarrettua lasia ;)) täynnä RedBullin lentokoneita, ralliautoja, formuloita, moottoripyörii, helikoptereita jne. Aivan tajuton! Ja siis niin se pointti oli, et siel järjestettiin Gala-Dinner, joka makso sellaset 70 € henkilöltä... Mut mä pääsin sinne kans; ilmaseksi tietty ku olin mitarbeiter;) Ruoka oli varmaa tuhannen michelin tähden arvosta :D nomnom!





Kaiken tän jälkeen olin sit lauantaina niiiiiin umpiväsyny et viime yön 13 tunnin yöunet teki tosiaa terää.. Mut upee kokemus! Tänää leivoin korvapuusteja ja oi ku tuli kotosa olo! Huomenna ja tiistaina taas jotai feiertageja, schulfreita eli siis vapaata koulusta. Huomen illalla tiedossa counsellorin tapaamista ja sen koiravauvan kans hengailua ja sen jälkeen Halloween-partyt! 8D



Elämä siis yksinkertasesti huisia! ;)

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Long time no see! ja päivä 73 tänää!

MAAILMAN PARAS RYHMÄ! <3
No ei oo tullu taaskaa tänne kirjoteltua.. 11.-13. päivä olin kotona makoilees kuumeisena, jote ei niin päivinä mitään sitte tapahtunukkaa. Muuta ku et olin Rotary-meetingissä ja tapasin klubini. Suomessa ku sanottiin, et jos tarviit jotai, ni pyydä niiltä sun ''rotary-vaareilta''. no ongelmahan on, että mun klubi on kovin nuorta sakkia..:D Na ja, siellä pidin Powerpointtini ja oli kuulemma hyvä ja liibalaabalaa. Ja sit syötii ja juteltii mukavii! Sehr siistii!

No mut sitte alkaa tapahtuu; 14. päivä PE, 8:00 meet up Pablon, Ainsleyn, Valen ja Emman kans Salzburgin Hauptbahnhofilla ja matka kohti Wieniä  ja Rotary-weekendiä alko! Oh Lala! Oltiin siinä jonkun aikaa jo oltu junassa, tultu Attnang-Puchheimin ohi ja oltiin noin 40 minuutin päässä Linzistä ja juna pysähty. Siinä katteltiin et meil on silti puoltoist tuntia aikaa, enne ku pitää vaihtaa junaa Linzissä, no problem. Vartti kulu.. Puol tuntii kulu. 45 minsaa kulu. Tunti kulu... ja sit meille kerrottii et edes olevasta junasta oli joku känninen mies hypänny ulos ja tietty jääny osittai juna alle..  - eikä ees kuollu.. No kiitos herran juna oli 74 minuuttii myöhässä :D Sitte vaa napattiin seuraava mahollinen juna, missattiin junanvaihto Linzissä ja otettii siitä sitte pikajuna vaikka meijän lippu ei siihen kelvannukkaa.. Mut selitettiin koiranpentuilmeellä mistä kyse ja setä oli kiva ja anto meijän matkustaa :D  Sitte tavattiin varmaan 20 Rotary-vaihtaria, jotka oli tullu meitä vastaa Wien Westbahnhofille ja tunnelma oli aaaika mahtava jo siinä vaihees! Sit U-bahnilla (metro) kohti meijän hostellia ja siel tavattii kaikki loput vaihtarit! Kaikil oli taas niiiiiiin paljon kerrottavaa toisillee ja kaikki oli nii ilosel tuulel ja ooi että. Illalla mentiin Volksoperiin kattomaan musikaalia ,Hello Dolly', joka oli aika vaikee ymmärtää ku ne likimain koko ajan laulo saksaks.. Mut se oli hieno silti! niinku se koko Volksoper! Tuli niin pirun tärkee olo siel!! Myöhemmin siitä yhessä kiinalaiseen syömään ja sen jälkee vapaata 24:00 asti :)

Lauantaina sitte aamutuimaan kirpeeseen Wienin ulkoilmaan hyytävine tuulineen kävelemään. Käveltiin pari tuntia ympäri Wienin keskustaa ja nähtii jos minkämoista linnaa ja patsasta ja katua ja kirkkoa sun muuta. waude! Sitte Parlamenttiin kierrokselle! JA löysin sen esitteen SUOMEKSI! olin iha fiiliksis! Sen paikan koosta kertoo se, et opas sano ''pysykää koko ajan ryhmän mukana, sillä tänne voi todellakin eksyä ja pahasti''. Se oli VAL-TA-VA. Ne istuntosalit oli ajalta ennen maailmansotia, ja ne oli alkuperäset, päällystetty kullalla.. ja ne kaikki marmoripylväät jotka oli isompii ku sillee et kaks ois saanu vastakkaisilta puolilta kädet yhtee. Sen kierroksen jälkee jatkettiin matkaa Schönbrunniin, joka tosiaan oli keisarin kesämökki... Se oli kolminkertanen verrattuna parlamenttii ja se jo oli niin huikeen kokonen.. aivan tajuttoman kokonen etupiha, ja vielä suurempi takapiha puutarhoineen, eläintarhoineen, valtavine suihkulähteineen ja mitä viel! Ja sisältä se oli jotai uskomatonta! Niin iso, niin täynnä huoneita, jotka oli ihan tajuttoman upeita! Ehdottomasti käymisen arvonen! Schönbrunnin jälkeen hostellille ja saatiin rokotteet ja siitä lähettiin yhessä syömään. Sit oli taas ilta vapaata 24:00 saakka. Mut kukapa oli kuumeessa, kolmen paidan/hupparin ja takin kanssa ja silti umpijäässä? MINÄ! Muut meni Praterin rellestämään ja minä ja Emily B käännyttiin porteilta takas, ostettiin suklaata ja mentiin takasin hostellille, jossa toinen Emma oli umpikipeenä. Siel sitte yhessä parannettii pari kolme tuntia maailmaa ja odotettii et muut tuli takasin. Meijän vaihtariryhmä on vaan MAAILMAN PARAS! Aivan täydellinen! <3

Sunnuntaina sit vielä kiertoajelu bussilla; käytiin läpi kukkuloita, Hundertwasser, Belvederen takapiha jne.. Kaikki vaan oli niin väsyneitä edellise illan jäljiltä et nukahdeltiin yks toises jälkeen bussissa :D kuinka somaa! Ei siinä muuta sitte ehitty tekemään ku piti taas sanoo moikka kaikille, ku oli aika lähtee takas kotii. Mut kaikkipa ei lähtenykkää ;) Iltaan saakka pyörittiin kaupungissa ja sitte menin host-enoni luo, missä sitte asustin keskiviikkoaamuun saakka. Tapasin sen perheen lapset, jotka on kauheen mukavia ja osaavat suomee;) Sitte maanataina oltiin kaupungissa shoppailemassa ja chillailemassa, kunnes tuli aika lähtee kauheella kiireellä vaihtamaa vaatteet konserttia varten; LMFAO Gasometerissä! Meitä oli Emily, Kate, Charles, Caitlin, minä ja Emma. Ja se konsertti oli jotai aiiivan sanoinkuvaamattoman UPEETA! WAAAAAU! ja ostin of course fanipaidan ;) Tiistai yleistä chillailua ja valmistautumista koulun kanssa jatkamiseen.

Keskiviikkoaamuna U-bahnilla Heiligenstadtiin ja siel tavattiin meijän kuviksen ryhmä. Matka jatku kohti Gugging-taidemuseoo, joka oli vähän.. eriskummallinen. Mut joo, tulipahan käytyä ja oltua siel kolmisen tuntia :D Sit mentiin hostellille ja sieltä sellasen media-awards tapahtuman (joka on sellanen 'kilpailu' johon koulujen ryhmät on voinu lähettää jotai tiettyihin media-juttuihin pohjautuvii videoita jne) avajaisii. Siel pari tuntia ja sitte opettajan kanssa oluelle! :D eksoottista, pakko sanoo!
Torstai alko sillä et mentiin samaseen media-hässäkkään taas pariks tunniks ja saatiin meijän palkinto. Johon siis minä ja Emma ei olla osallisina! Sen jälkeen Leopold-museumiin, jossa oli Egon-Schiele näyttely. Sisältö oli melko semmosta.. ei lapsille! :D mut se oli siisti ja ne maalaukset, ainaki yläkerrassa, oli aivan sairaan hienoja! Sitte starbucksiin kahville ja takas Wien Kunsthalleen, jossa oli Salvador Dali ja Vanity näyttelyt. Tykkäsin molemmista iha kauheesti! Yrittämättä tässä nyt olla mitenkään kovin kultturelli ihminen... Mut tosiaan, Dalin teokset on niin siistejä ku ne on surrealismia ja Vanity oli valokuvanäyttely, jos oli jos minkämoisii kuvii. niin muotikuvii ku vanhojaki valokuvii :D Perjantaina aamulla pikavauhtia Schloss Belvedereen ja siellä kiertämään neljä näyttelyä. Sen jälkee pari tuntii vapaa-aikaa kaupungissa ja siitä takas taiteen pariin. Viel yks museo, jonka nimee en ees tiiä. Mut se oli kans siisti! siel oli kaikkii rakennelmii, huonekalui, astioita, metallia, tekstiiliä, vaikka ja mitä! Sitte 7 maissa junaan ja matka kotiin alko :D Ja illalla olin aivan kuollu!

Tänään (tai no ku kelloa kattoo, ni eilen, lauantaina) oli kiipeilyä! Se oli taas niin huippumahtavaakivaa! Ja sit illalla mentiin Katin ja Willin kanssa kattomaan leffaa, Contagion, joka oli tosi hyvä. Se oli dubattu saksaks ja silti voin sanoo et se oli hyvä! ja mä jopa ymmärsin! oon nii intona ku alan tajuumaan semihyvin! Ja viime aikoina täs nyt on viis ihmistä sanonu, et mun saksa on parantunu JA PALJON ;) Na ja, tämmönen romaani tänään! Nyt jos vaikka unta kuonoon ja sillä viisiin!



Parliament

SCHÖNBRUNN

Schönbrunn

Hundertwasser

Belvedere ja Jacob sekä Scott:)

Stephansdom

Tonava!

Lmfao konsertin alkua odotelles
Kate, Emma, Emily, Charles ja Caitlin

LMFAO





Musikaalin jälkeen

maailman mahtavin auto! 

Schönbrunn
GUTE NAHCT!

maanantai 10. lokakuuta 2011

Leben ist geil!

Elämä on mahtavaa! Täällä päi maailmaa ainakin, vaikkaki talvi alkaa yllättää.. (huomiseks luvattu 21 astetta) mut siis pointtina et perjantaina lämpötila laski noin viideltoista ja alko kaatosade. Ja tähän asti ainaki on vaa satanu ja satanu. Lauantaina tuli lunta! siis luntalunta! Vuoret valkosenaa ja autojen päälläki epämääränen valkonen lumikerros, joka kuitenki suli sit satee mukana lauantain kahdessa asteessa.

Perjantaina tulin koulusta kotii, tilattii host-vanhempien kans thaimaalaista ruokaa ja sit lähettii Katin kans kauppaan. Ostettii ruokatarpeit ja kakkutarpeit - katilla oli kirjallisuusilta naisten kanssa tääl kotona ja mulla oli tiedossa synttäripippalot johon toivottii kakku. Autoin siin katii tekee ruokaa ja sit ne naiset alko tulee, Willi lähti illanviettoo (pakeni naislaumaa kotoa) ja mä mietin pääni puhki et mitä tekis. Sit yläkerran Elias soitti et nyt Roosa lähetään viihteelle! Sit kipitin yläkertaa ja siel oli Elias ja Paul - sen soutukaveri. Sit lähettiin illan viettoo kaupunkii ja oltiin siel sitte aika myöhään. Oli huisin kivaa! JA NÄKISITTEPÄ SEN PAULIN TALON! sen isä on Salzburgin arvostetuin arkkitehti ja se niiden talo on ainut moderni talo Salzburgin AltStadtissa ja se on voittanu jotai kauhei arkkitehtipalkintoi sil kodil! ulko-ovessakaa ei oo lukkoo, sitä ei saa avaimel auki, ko siin on sormenjäljen tunnistin.. repikää siitä sitte joo...

Sit lauantaina kiipeilee 13-15! Se oli niin kivaa! Opin tekee jo ne kaikki tärkeet solmut, joilla kiinnitän itteni niihi köysii nii etten kuole jos ote lipee :D haha, aivan mahtavaa! Päivällä tein Adrianan synttärikakun valmiiks ja sitte illal lähin junalla kohti Hauptbahnhofia ja Adriana ja sen isä haki mut sieltä ja vei Shereenin luo alottamaan illan viettoa. Siel oli kaikki nää parhaat tytöt mun luokalta - Adriana, Shereen, Elisabeth, Agne ja Claudia. Myöhemmi myös muuta porukkaa. Siel sitte pidettii hauskaa 11 ast ja sitte bussilla kaupunkii ja siellä JazzIt -klubille, jossa sit oltiin sit pitkälle yöhön ast. Oli niiin huippukiva ilta ja Adrianal oli kuulemma ihan huippuhyvät synttärijuhlinnat :) Yön nukuin Adrin luona ja aamulla ilosesti kotii. Sit koko päivä meni koomaillessa, ku olin nii unine :D Illalla Willi teki ite aivan maailman mahtavimmat Wiener Schnitzelit!

Tänään sitte peruskamala maanantai. Aamulla sängystä nousemine yhtä taisteluu, kouluun umpijäässä ja siellä sitte chillailua :D eivaan; rankkaa opiskelua! Koulun jälkee kaatosateessa ettimää taideteoksia kuviksen taideraportteja varten. Sit kotii enemmän ku umpijäässä kirjottamaan taideraporttia.. ja sit joogaan ja nyt on rrrrrento olo!

NOMNOMNOM!

Claudia!

Shereen, Lisl, Agne, Claudia ja Adriana

Moritz, Lisl ja Shereen



Päivä 60 menossa ja elämä ei vois olla oikeestaa siistimpää! Tääl on niiiiiiiiiin mahtavaaaaa! ja neljä päivää Wieniin ja siit tulee aivan MAHTAVAA - ensi Rotary-vaihtarit, sit LMFAO konsertti ja sitte yleistä chillailua ja sitte kuviksen ryhmän kanssa jatketaa Wienin tutkimista!

torstai 6. lokakuuta 2011

ROOSA IS BACK AGAIN!

Voi että, joku on nyt onnelline! Sain blogini takas! Tosiaan, jotai epämäärästä sähläsin tossa joku aika sitte ja Google oli sitä mieltä etten oo ansainnu blogiani ja siittä sitte jäädyttivät mun tunnukset! Peekele.. :D mut nyt elämä hymyilee taaaaaas!  Mut tällee voisin todeta et hyvät hyssykät, viimeks viihdyttäny teitä, rakkahat lukijat, 20.9. :D Roosa is back again!! ja miettii mistä ihmeestä sitä alottas...

Hmm, no ainakin 23.9. perjantaina oli aivan huisin kiva päivä! Ensinnä meil oli Wandertag koulusta. Meijän luokka lähti Saksan puolelle Königsseelle ja siel vietettii mahtava päivä käppäillen ympäri järvee ja paistatelle päivää auringos. Sehr schön! Sit ilta oli parempaaki parempi! Salzburgissa oli Rupertikirtagit eli niit nyt voi kutsuu Salzburgin Oktoberfesteiks. Kaupunki täynnä ihmisii, kaljatelttoja, karuselleja, kojuja, vaikka mitä. Menin sinne Adrianan, Shereenin, Agnen, Claudian ja Elisabethin kanssa, ne on siis kaikki mun luokalla, ja sit vietettii iltaa, kierreltii ympäri kaupunkii, oltiin semmoses valtavas kaljateltas, jos orkesteri soitti Itävallan kansallismusiikkii ja juomalaului ja ihmiset seiso (tuhannen tuubassa) penkeillä ja laulo mukana ja kohotteli tuoppejaa :D Aivan ihanaa! JA kaikkei parast oli se, et KAIKILLA, paitsi mulla:(, oli Trachtit päällä. Eli siis Lederhosenit tai Dirndl - jollasen minäki haluun ihan ehdottomast! Se näytti niin siistiltä siel paikan päällä!
Lauantaina menin taas kaupunkii Emman ja Verenan kanssa ja sit mukaa liitty Josef ja viis Verenan kaverii. Meil oli nii hauskaa taas kerra ja olo oli ku pikkutytöllä, ku mentii tietysti ketjukarusellii, törmäilyautoihin varmaa neljä kertaa, yhtee toisee karusellii ja sit sellasee mikä meni hirmu lujaa :D haha, oli niiin kivaa! Ja sunnuntai oli tappokuuma päivä, ni vuokrattii vene ja mentii järrvelle kattomaa kilpasoutuja! rentoa. Ja sit mä vähä leivoin...

Ivonne und ich
Königssee
Königssee
Ivonne, Marlene und Adriana
Tyttöjä mun luokalta!
Adri und Lisl
OLUTTELTTA!

Toscakakku!

Arki kuluu koulussa, pitkiä päivii, lyhyitä päivii, peruutettuja oppitunteja, vapaatunteja, kuoleman tylsii tunteja, ihan kivoja tunteja, seinien maalaamista kuviksen luokassa, tyhmän näkösenä olemista latinan tunnilla.... :D Kieli alkaa sujumaan paremmin, ymmärrän enemmän aina vaa, vaik silti kielimuuria pukkaa välillä... Ja iltasin oon aina iiihan umpiväsyny. Tääl on ilmat viel huippuhyvät, nyttenki päälle 20 astetta ja aurinkoa.:p Ja tosiaan, sain talvitakin, lapasia, pipoja ja kaulaliinan edellispäivänä suomen postissa... :D

Ja jhuuuu, viime viikonloppuna oli iha mukavaa kans, en tehny mitää hirvee kummosta, ku kaikki tuntu oleva kipeinä ja makaavan kotona.. Lauantaina liityin Österreichische Alpenvereiniin ja alotin kiipeilyharrastuksen :D Kuulostaak ees kui komeelta, ALPPIKERHON JÄSEN ;) Illalla olin juoksemas yläkerran Eliaksen kans ja sit varmaa 45 minsaa saunassa :D Sunnuntain lähettiin vaeltamaan vuorille, aurinko paisto, sain rusketusrajat (2.10.) ja kaameen päänsäryn :D mut oli kivaa! Sit kirjotin puolkuolleena Saksan esseetä...:D tuleee takas varmaan nätisti punakynällä koristeltuna! ja sit leivoin... ja tänää taas!
Mun masterpiece; päärynäleivoksii oman puun päärynöistä! ;)

JA JOO! sain sitte huisin idean Emilyn (jenkkivaihtari) kanssa, et hommataa Rotary-viikonlopun jälkeiseks maanantaiks liput LMFAOn keikalle, ku kerran Wienissä ollaan.. Ja tänää hain mun kaunokaiseni kotii! siis lipun.. mä oon niiiiiin innoissani ensinnäki vaihtareide näkemisest JA KONSERTIST!;)

!!!!!
Huomenna lähetää ehkä etelä-itävaltaa Willin vanhempien luo, en nyt oo ihan varma kyllä. Sit lauantai aamuks kotii et pääsen kiipeilee ja illalla Adrianan synttäripippalot! Tekemistä riittää! Ja kaipuu Suomee ja suomen kavereita kohtaa painaa välillä ja pahasti. mut emmä silti kotiin tulis! ;) Ja nyt ku hypin oikee kunnolla päivästä ja aiheesta toisee, ni voinen todeta, et eilen juttelin skypessä äitin ja EERIKAN kans! oooooooooi eppulin hiukse on kasvanu! ja voi ku se vilkutti mul koko ajan! sydän suli...




Äippä ja Eppuli! <3