sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kahden viikon kiinni kiriminen!

Tämä kotiutui tänää vähän ennen yhtä Altmünsteristä, Traunseeltä leireilemästä! Kaks viikkoo - hurjan nopeet kaks viikkoo - meni iha wiiiiiiuh vaan ohi, ku oli nii kivaa! Mistä mahdan alottaa...


Ensinnäki sunnuntaina 14.8. lähettiin ajaa kohti leiripaikkaa mun hostvanhempien, Emman ja Emman hostäidin kanssa. Ajeltiin maisemareittiä ja nähtii kaikki järvet ja oi mitkä maisemat! No päästiin perille, saatiin huone, jossa sitte asusti Emma, minä, Johanne USA:sta ja Marie Ranskasta. Aluks myös Rachel Meksikosta, mut sit se muutti meksikolaisten huoneeseen jne. No tosiaan, meit oli ympäri maailmaa 67 vaihtarii, Kanadasta, jenkeistä, latinalaisest amerikast, 7 Euroopast ja 4 Aasiast. Mahtava ryhmä! Ja sain ihan tajuttomast uusii ystävii, joita tulee varmast ikävä viel enne ku nähään uudestaa, koska nyt jo kauheen outo olo istuu yksin huoneessa, ku ehti tottumaa siihen et kaikki pyörii ympärillä kooooko ajan ja juttelet kaikkien kanssa aina. hassua.


Päivät kului tietyl rytmillä: 7:30 aamupala, 8:15-12:00 oppituntei, lounas, 13:00-14:30 oppituntei, vapaata 18:00 päivälline, vapaata ja 21:00 bäk to camp! Vapaa-aika kulutettiin millon mitenki, useimmite järvellä ku lämpöö oli päälle 30 joka päivä. Tai sitte mentii Altmünsteriin tai Gmundenii, joka on vähä isompi kaupunki ihan 15 minuuti kävelyn päässä. Kuljettiin isolla porukalla aina - joko tyttöjen kans tai sitte jenkkipojat messissä. (not bad.) Erinäisiä romanssinalkujaki oli havaittavis, ei kylläkää omalla kohdalla, mut joo, somaa se oli :D


Hmm, koulutunnit meni nii et meijät jaettii lähtötason mukaa ryhmiin ja mä oli edistyneiden ryhmäs ja tein sit kolme kertaa ryhmän parhaan kokeen, oeoeoee! hehe. Martina oli huippukiva opettaja ja se on myös meijän eurooppalaisten counsellor, jote ei huono. Kyl tää mun saksanpuhuminenki tästä sit lähtee! Hassuinta ja vaikeinta on se, et  kaikki sanottiin ensi saksaks, sen jälkee englanniks ja sit mun piti kääntää kaikki tietty suomeks itelleni. Ja karua on se, et mä tiesin sanat enkuks ja saksaks, mut en tienny niit suomeks.. Mietin meduusaa joku puol tuntii, ja sit hokasin et sen eläimen nimi on suomeks meduusa. WOOOOT?


Miljoona asiaa mitä haluisin kirjottaa mut apua, miten onnistun.. Kaikkee pientä kivaa, kuten järvellä meni tiistaisin sellanen pieni vene jossa oli viis miestä jotka soitti kaikkii lauluja keskellä järvee, kuin ihanaa. Ja sit samaa aikaa naapurilinnassa oli kuoroleiri ja ne esiinty meille perjanntaina ja voi että ne laulo upeesti! wautsiwau! ja lauantaina, eilen oli Talent-show ja oli kyl melkosii talentteja. Osa oli oikeesti ihan mielettömän hyvii ja jenkkipojat sit kehitti ajankuluks itelleen talentit.:DD


Viikko sitte lauantaina lähettiin opettajien mukaa ''pikku kävelylle'', joka oli tosiaan vaellus vuoren huipulle, 35 asteen helteessä.. Mut kivaa oli! Tykkäsin! Matkal oli niityt täynnä lehmii ja ne haisi pahalle, mut oli kovin somia kuitenki :D Sitte sunnuntaina lähettiin aamulla noin tunnin bussimatkan päähän, Hallstattiin, jossa on maailman vanhin suolakaivos vuoren sisällä. Siel oli myös suolajärvi siel vuore sisällä. Lämpöä oli noin +8 ku ulkona samaan aikaan +37.. eksoottista. Siel vuoren sisäl oli myös liukumäkii joista liu'uttiin noin 40 km/h vauhdilla ja meijän piti pukeutuu sellasii haalareihi jotka näytti ihan pyjamilta tai tonttuvaatteilta :D mut se oli ihan mielettömän hieno mesta! Sitte vaellettii alas siel vuorelta ja matkalla nähtii koooko järvi ja kaikki hienot jutut. Sit käytiin kattoos kirkko, joka on äärettömän vanha ja kaiken kruunas 'Bone house' jossa oli kuolleiden pääkalloja ja reisiluita, jotka oltiin koristeltu maalauksin ja nimien kans. Ihan mielettömän siisti! Mä haluun ainaki eturiviin sit joskus! Sit oli vapaa-aikaa Hallstattis ja oli se kyl soma pikku kylä, tykkäsin tosi paljon :)


Ryhmähenki parani päivä päivält ja ainaki meijä huonees oli mahti tunnelma. Siellä me otettii emman ja johannen kans yhteiskylpyjä ja hengattii kylpyammeessa joku pari tuntii ku ei jaksettu muutakaa. Ja lauantain oli kurja ilma, lämpö laski varmaa +10 asteesee ja vettä sato kaatamalla ja ku tultii Altmünsteristä takas oltii iha läpimärkii ja vilusii. No siinä sitte yhdistettii kaks sänkyy ja pyydettii kaikki kaverit sinne ja oltii varmaa 15 ihmistä kääriydytty kahteen sänkyyn peittojen sisäl :DD Ja iltasin mentii makaamaan linnan edustalle niitylle ja katteltiin vaan tähtii, ja puhuttiin fiiliksistä ja mistä millonki. Naurettiin ja kierittii alas niittyä.


Toki leiri ei ollu ruusuil tanssimist koko ajan jja melkeen kaikki teki jotai tyhmää, joka kadutti jälkeen päi. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja noin isos porukas järki tuntu ainaki joillai unohtuvan.. Mut sen ne huomaa siinä, ku ne saa lentolipun käteensä ja määränpää on kotimaa ja lähtöpäivä nyt... Aika skarpata heti! Lisäks kaks viikkoo tuntu välillä turhan pitkältä ajalta, ku et saanu hetkeekää omaa rauhaa, mut jälkeenpäi ku miettii, ni oli ne kyl kaks aiivan tajuttoman mahtavaa viikkoo!


JOOO! melkee unohdin!! Perjantaina oltii 'tubing' mikä lienee sana suomeks... no mut siis veneen perässä sellasil renkailla mentii :D kolme rengasta ja törmättii toisiimme koko aika :D ja kerran lensin ihan ylösalasin mut ei muutaku takas renkaalle ja here we go again! Ihan sairaan kivaa! (ps. äiti ja isi voi hankkia sellasen renkaan jo valmiiks ku tuun kotiin ens kesänä, winkwink) Lisäks vuokrattiin vene ja mentii ympäri järvee ja nautiskeltii olostamme :D pienestä se ihminen tulee iloseks ei voi muuta sanoo!


Nyt outo olo tosiaan yksin makoilla täällä, vilusena, vähän kipeenä, nuhasena, villasukat jalassa, mut kyl tää tästä lähtee! Ja leirillä en nauttinu olostani ko selkä meni taas semmosee kramppii et Martina ois halunnu heivata mut sairaalaa. Mut nyt ollaa kuosissa siltä osin!


Tänää tultiin kotii Emman ja Diegon kanssa ja Emma oli meillä 9 ast ja vietiin se sitte kotiin. Onneks ollaan samassa kaupungissa ja asutaan joku 15 minsan päästä toisistamme jos käppäillen ollaan liikkeellä! Kaks viikkoo ennen koulun alkuu ja todennäkösest vietän sen Emman kanssa kulkien ympäri Seekircheniä ja Salzburgia. Lisäks Kathin veli, joka siis on alkujaan suomalainen ja hänen suomalainen vaimonsa Tuula tulivat tänää kyläilemään Wienist ja lähtevät varmaan parin päivän päästä, joten tällä hetkellä talossa kuuluu paljon suomea! Vaik pitäs kuulua saksaa.. No miten vaan, jos unille!


PS. Kuvia laitan myöhemmin kun saan niitä enemmän. Yhteensä kaikki leiriläiset otti yli 13 000 kuvaa kuluneiden kahen viikon aikana, joten kyllä niitä sitte pian tulee! Don't worry!


PPS. Latinopojat sulatti mun sydämen ja kovasti opettivat mulle salsa-askelia! En nyt ihan ammattilainen oo, mut kyl se sit täst lähtee. REENIÄ REENIÄ! 


That's how we roll!!



HIGH FIVE, THAT'S MY GIRL
HIGH FIVE, THAT'S MY BOY!

UNIA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti