keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kuvia leiriltä!

Mein Haus!
















Kaikki ylemmät kuvat Altmünsteristä (leiripaikalta ja kaupungista/rannasta)






GMUNDEN! lähikaupunki Altmünsteristä. Sinne käppäiltiin monen monta kertaa!






Ylemmät 5 kuvaa vaellusretkeltä.














Kuvia Hallstattista, jossa suolakaivokset, Bonehause ja nätti kaupunki







Päivät 18-20

 Maanantai leirin jälkeen, elettiin päivää 29.8. Aamulla siinä koitin epätoivosesti nousta sängystä ylös ja ku vihdoin pystyin siihen, huomasin et olin ihan umpitukossa, yskin ja olin vilunen.. No mut ei se menoo sinänsä haitannut, aamupalaa nassuun ja sitte Willyn, Katin veljen ja hänen vaimonsa Tuulan kanssa lähtö Fuschlseelle tekemään pikkiriikkinen vaellus. Aikaa meni joku kolme tuntia ja käppäiltiin järven ympäri. Vesi oli iiiihan tajuttoman turkoosia, maailman kaunein järvi tähän mennessä! Ja alppihotelli/majoitus, jossa myös Ruotsin kunkku tekee vierailujansa oli aika upee näky kieltämättä! Lenkin jälkeen pysättiin Jausestationille eli miten sen nyt sanois.. Välipalaravintola.. Pikkupurtavaa lenkin jälkeen jne. Tutustuin perunamuusileipään ja se oli oikeestaan aika jepa! tummaa leipää, päällä perunamuusi-kermaviilitahna ja ruohosipulia ja retiisiä! nomnom! Illalla oikeen mahtava illallinen kotona; savukalaa (ei yhtä hyvää ku iskän laittama, mut tosi hyvää kuitenki), pottuja, piparjuuri-kermaviilikastiketta ja kanarisottoa. Lopuks kauhee kuhlo huippuhyvää jäätelöä.. Sit kateltiin paljon kuvia mun koneelta ja Willyn koneelta, kaikin puolin rento ilta!






Tiistai 30.8. TURISTIPÄIVÄ!!
Tosiaan aamulla Emma ja host-äitinsä Erika (josta tuli mieleen et ikävä pikku-Eerikaa Suomessa!) tulivat hakemaan mut mukaansa ja syötiin lounasta niiden luona. Kasviskeittoa ja kinkku-juusto-tomaatti -pannukakkuja. Sitte koin jotain totaalisen uutta, mitä tulen tekemään koko vuoden täällä, joka päivä; MATKUSTIN JUNALLA!! vautsivau, joo tiedän! Sit Salzburg Hauptbahnhoffilta kartta käteen ja seikkailemaan Emman kanssa! Kaks niiiiiin turistin näköstä neitiä havaitttavissa keskustassa... Käytiin Mirabell-gartenissa ja linnassa, ja oooi juku oli nättiä! Vaikkakin tolpan päissä tönöttävät enkelit oli osa aika mielenkiintosen näkösii... Sitte kierrettiin kaupunkia ja löydettiin ainaki miljoona kivaa juttua ja kauppaa. Mentiin oikee kunnon turistikierros ja katottiin nähtävyydet ja silleen. Sit ostettiin valtava suklaa-pähkinä-bretzel puokkiin ja oliko ees maailman paras! joku on vissii tulossa lihavana kotiin..... EN! Sit junalla Seekircheniin ja siitä käppäilin omaan kotiin. Ilta meni valokuvien kanssa pelatessa ja telkkukanavia tutkiessa. Kati anto 'käskyn' et mun pitää kattella tunti telkkua päivässä, nii opin paljo uutta:D













Mittwoch, keskiviikko, 31.8. 
Nyt on sitten meikäläisellä pankkitili! (lahjoituksia otetaan vastaan ;)) JA asun virallisesti Seekirchenissä. JA mulla on ihkaoikeet vaelluskengät, jotka maksaa täällä yleensä noin 120 euroo, mut sain ne 50€ ku Willy on ollu kouluttajana Intersportissa 8) suhteita, suhteita! 
Aamulla muuten heräsin siihe et SIIVOOJA kulki ympäri taloo ja siivos..... Olin vaa et mitäääää, heipparallaa! Mut se oli mukava! Join sen kaa aamulla kahvitki oikee :D Nii ja tultiin kenkäostosten jälkeen kottii ja Willy vei mut Emman luo ja sitte lähettiin Buchbergille vaeltelee. ei se ollu ku joku päälle kilsan korkunen, mut kivaa silti! Käytii huipulla, vaelleltiin alas ja sitte mentiin Mattseelle uimaan. Lämmintä vettä ja vesiliukumäki ja vaik mitä kivaa :D Roosa 5v vauhdissa.. Illan istuskelin Katin ja Willyn kanssa jutellen ja telkkua katellen. Hitch lemmentohtori saksaks dubattuna.. jännä! ja nyt mä melkeen voisin vetää peiton korviin ja alkaa nukkumaan, ku huomenna sään salliessa poljetaan Salzburgiin. Tunnin reissu suuntaansa. 


Gute Nacht!!


AINIIN!! Mulla on täällä isäntäperheessä ihkaoikee SAUNA! Vuosi pelastettu! 

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kahden viikon kiinni kiriminen!

Tämä kotiutui tänää vähän ennen yhtä Altmünsteristä, Traunseeltä leireilemästä! Kaks viikkoo - hurjan nopeet kaks viikkoo - meni iha wiiiiiiuh vaan ohi, ku oli nii kivaa! Mistä mahdan alottaa...


Ensinnäki sunnuntaina 14.8. lähettiin ajaa kohti leiripaikkaa mun hostvanhempien, Emman ja Emman hostäidin kanssa. Ajeltiin maisemareittiä ja nähtii kaikki järvet ja oi mitkä maisemat! No päästiin perille, saatiin huone, jossa sitte asusti Emma, minä, Johanne USA:sta ja Marie Ranskasta. Aluks myös Rachel Meksikosta, mut sit se muutti meksikolaisten huoneeseen jne. No tosiaan, meit oli ympäri maailmaa 67 vaihtarii, Kanadasta, jenkeistä, latinalaisest amerikast, 7 Euroopast ja 4 Aasiast. Mahtava ryhmä! Ja sain ihan tajuttomast uusii ystävii, joita tulee varmast ikävä viel enne ku nähään uudestaa, koska nyt jo kauheen outo olo istuu yksin huoneessa, ku ehti tottumaa siihen et kaikki pyörii ympärillä kooooko ajan ja juttelet kaikkien kanssa aina. hassua.


Päivät kului tietyl rytmillä: 7:30 aamupala, 8:15-12:00 oppituntei, lounas, 13:00-14:30 oppituntei, vapaata 18:00 päivälline, vapaata ja 21:00 bäk to camp! Vapaa-aika kulutettiin millon mitenki, useimmite järvellä ku lämpöö oli päälle 30 joka päivä. Tai sitte mentii Altmünsteriin tai Gmundenii, joka on vähä isompi kaupunki ihan 15 minuuti kävelyn päässä. Kuljettiin isolla porukalla aina - joko tyttöjen kans tai sitte jenkkipojat messissä. (not bad.) Erinäisiä romanssinalkujaki oli havaittavis, ei kylläkää omalla kohdalla, mut joo, somaa se oli :D


Hmm, koulutunnit meni nii et meijät jaettii lähtötason mukaa ryhmiin ja mä oli edistyneiden ryhmäs ja tein sit kolme kertaa ryhmän parhaan kokeen, oeoeoee! hehe. Martina oli huippukiva opettaja ja se on myös meijän eurooppalaisten counsellor, jote ei huono. Kyl tää mun saksanpuhuminenki tästä sit lähtee! Hassuinta ja vaikeinta on se, et  kaikki sanottiin ensi saksaks, sen jälkee englanniks ja sit mun piti kääntää kaikki tietty suomeks itelleni. Ja karua on se, et mä tiesin sanat enkuks ja saksaks, mut en tienny niit suomeks.. Mietin meduusaa joku puol tuntii, ja sit hokasin et sen eläimen nimi on suomeks meduusa. WOOOOT?


Miljoona asiaa mitä haluisin kirjottaa mut apua, miten onnistun.. Kaikkee pientä kivaa, kuten järvellä meni tiistaisin sellanen pieni vene jossa oli viis miestä jotka soitti kaikkii lauluja keskellä järvee, kuin ihanaa. Ja sit samaa aikaa naapurilinnassa oli kuoroleiri ja ne esiinty meille perjanntaina ja voi että ne laulo upeesti! wautsiwau! ja lauantaina, eilen oli Talent-show ja oli kyl melkosii talentteja. Osa oli oikeesti ihan mielettömän hyvii ja jenkkipojat sit kehitti ajankuluks itelleen talentit.:DD


Viikko sitte lauantaina lähettiin opettajien mukaa ''pikku kävelylle'', joka oli tosiaan vaellus vuoren huipulle, 35 asteen helteessä.. Mut kivaa oli! Tykkäsin! Matkal oli niityt täynnä lehmii ja ne haisi pahalle, mut oli kovin somia kuitenki :D Sitte sunnuntaina lähettiin aamulla noin tunnin bussimatkan päähän, Hallstattiin, jossa on maailman vanhin suolakaivos vuoren sisällä. Siel oli myös suolajärvi siel vuore sisällä. Lämpöä oli noin +8 ku ulkona samaan aikaan +37.. eksoottista. Siel vuoren sisäl oli myös liukumäkii joista liu'uttiin noin 40 km/h vauhdilla ja meijän piti pukeutuu sellasii haalareihi jotka näytti ihan pyjamilta tai tonttuvaatteilta :D mut se oli ihan mielettömän hieno mesta! Sitte vaellettii alas siel vuorelta ja matkalla nähtii koooko järvi ja kaikki hienot jutut. Sit käytiin kattoos kirkko, joka on äärettömän vanha ja kaiken kruunas 'Bone house' jossa oli kuolleiden pääkalloja ja reisiluita, jotka oltiin koristeltu maalauksin ja nimien kans. Ihan mielettömän siisti! Mä haluun ainaki eturiviin sit joskus! Sit oli vapaa-aikaa Hallstattis ja oli se kyl soma pikku kylä, tykkäsin tosi paljon :)


Ryhmähenki parani päivä päivält ja ainaki meijä huonees oli mahti tunnelma. Siellä me otettii emman ja johannen kans yhteiskylpyjä ja hengattii kylpyammeessa joku pari tuntii ku ei jaksettu muutakaa. Ja lauantain oli kurja ilma, lämpö laski varmaa +10 asteesee ja vettä sato kaatamalla ja ku tultii Altmünsteristä takas oltii iha läpimärkii ja vilusii. No siinä sitte yhdistettii kaks sänkyy ja pyydettii kaikki kaverit sinne ja oltii varmaa 15 ihmistä kääriydytty kahteen sänkyyn peittojen sisäl :DD Ja iltasin mentii makaamaan linnan edustalle niitylle ja katteltiin vaan tähtii, ja puhuttiin fiiliksistä ja mistä millonki. Naurettiin ja kierittii alas niittyä.


Toki leiri ei ollu ruusuil tanssimist koko ajan jja melkeen kaikki teki jotai tyhmää, joka kadutti jälkeen päi. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja noin isos porukas järki tuntu ainaki joillai unohtuvan.. Mut sen ne huomaa siinä, ku ne saa lentolipun käteensä ja määränpää on kotimaa ja lähtöpäivä nyt... Aika skarpata heti! Lisäks kaks viikkoo tuntu välillä turhan pitkältä ajalta, ku et saanu hetkeekää omaa rauhaa, mut jälkeenpäi ku miettii, ni oli ne kyl kaks aiivan tajuttoman mahtavaa viikkoo!


JOOO! melkee unohdin!! Perjantaina oltii 'tubing' mikä lienee sana suomeks... no mut siis veneen perässä sellasil renkailla mentii :D kolme rengasta ja törmättii toisiimme koko aika :D ja kerran lensin ihan ylösalasin mut ei muutaku takas renkaalle ja here we go again! Ihan sairaan kivaa! (ps. äiti ja isi voi hankkia sellasen renkaan jo valmiiks ku tuun kotiin ens kesänä, winkwink) Lisäks vuokrattiin vene ja mentii ympäri järvee ja nautiskeltii olostamme :D pienestä se ihminen tulee iloseks ei voi muuta sanoo!


Nyt outo olo tosiaan yksin makoilla täällä, vilusena, vähän kipeenä, nuhasena, villasukat jalassa, mut kyl tää tästä lähtee! Ja leirillä en nauttinu olostani ko selkä meni taas semmosee kramppii et Martina ois halunnu heivata mut sairaalaa. Mut nyt ollaa kuosissa siltä osin!


Tänää tultiin kotii Emman ja Diegon kanssa ja Emma oli meillä 9 ast ja vietiin se sitte kotiin. Onneks ollaan samassa kaupungissa ja asutaan joku 15 minsan päästä toisistamme jos käppäillen ollaan liikkeellä! Kaks viikkoo ennen koulun alkuu ja todennäkösest vietän sen Emman kanssa kulkien ympäri Seekircheniä ja Salzburgia. Lisäks Kathin veli, joka siis on alkujaan suomalainen ja hänen suomalainen vaimonsa Tuula tulivat tänää kyläilemään Wienist ja lähtevät varmaan parin päivän päästä, joten tällä hetkellä talossa kuuluu paljon suomea! Vaik pitäs kuulua saksaa.. No miten vaan, jos unille!


PS. Kuvia laitan myöhemmin kun saan niitä enemmän. Yhteensä kaikki leiriläiset otti yli 13 000 kuvaa kuluneiden kahen viikon aikana, joten kyllä niitä sitte pian tulee! Don't worry!


PPS. Latinopojat sulatti mun sydämen ja kovasti opettivat mulle salsa-askelia! En nyt ihan ammattilainen oo, mut kyl se sit täst lähtee. REENIÄ REENIÄ! 


That's how we roll!!



HIGH FIVE, THAT'S MY GIRL
HIGH FIVE, THAT'S MY BOY!

UNIA!

lauantai 13. elokuuta 2011

Huipulla tuulee!

Päivä 2! I like I like!

Eilen illalla tosiaan olin Kathin ja Willyn kans Saksan puolella grillijuhlissa. Vaik paikalla ei siis grilliä näkynytkää... Partyt oli Rotaryn leirivaihdon päätösjuhlat ja siel oli leiriläisten ohjelmaa jonkun verran. JA ruokaa ja olutta, tärkein asia näille ihmisille täällä:D Ekana päivänä eka knödel eli sellane pallero mikä on tehty sämpylöistä, puristettu palloks ja keitetty. jännä... Ja myöhemmin ku päästiin puolen tunnin matkan jälkee takasin kotiin, nukahdin iiiihan sillä sekunnilla. Tää tunnin aikaero painoi päälle. Tai sit se oli vaan kiinni hyvin vähäsistä unista..
Eilen tapasin kans Emman, joka on oikeenki mukavan olonen ruotsalaistyttö. Jag talade bara svenska med Emma och hon förstod mig jättebra! ;) 
Paikka oli iiiihan Alppien juurella ja vuorethan oli ihan tajuttoman suuret. Ihan ku seinä ois vastassa..

Päivä 2 alkoi, aamulla heräsin ja vettä sato reilusti.. No syötiin aamupalaa ja juteltiin Kathin ja Willyn ja Eliaksen kans jonkun aikaa ja sit mentiin Kathin kans käymään kaupassa. Ei mikää valtava experience, mut tulipa tsekattuu paikallinen Spar ekaa kertaa :D Tultii kotii ja siit alko huippupäivä!

 Mentiin moikkaamaan Kathin ja Willyn kanssa Rubenia työpaikalle Subwayhin ja siit lähettiin porukalla vuorille, autolla kylläkin. Ajettiin ihan huipulle asti ja nyt voin sanoo et kirjaimellisesti HUIPULLA TUULEE. Siellä sitte kuljeskeltiin ympäri ja katteltiin kun riippuliitäjät hyppi varjoineen alas vuorelta ja leijaili taivaalla. Niitä oli varmaa ainaki 15 samaan aikaan siellä, myös naisia vaikkei välttämättä heti tuu mieleen et se ois naisten lempijuttuja. Tai no miks ei, oishan se aika siistii kokeilla hypätä alas vuorelta - ilman että sattuu ja paljon..:D

Alpeita lähettiin kattelee Salzburgin keskustaa ja tykkäsin kovasti. Ihanan rentoa ja kiireetöntä väkee, paljon kauppoja - etenki kenkäkauppoja, kivoja ravintoloita ja kahviloita, vanhaa ja uutta. Helmee! Sit nähtii jännä keskellä kaupunkii oleva ''kirjasto'' jossa sai ottaa kirjoja ja lueskella löhöten iiisoilla Fatboy-patjoilla ja muilla.  Tai ei tarvinnu tietty ees lukee. Nyt odottelen et lähetään Rubenin kanssa viettämään iltaa sen kavereiden kanssa Seekirchenin keskustaan ja huomenna sitte suuntana Altmünster ja kahden viikon (keskitys)leiri :DD

Ja vielä piti sanoo! Itävaltalaiset ajotavat.... huhhuijaa. Välil tekis mieli kiljuu hulluna! Vuorilla ajetaan serpentiinitietä sata lasissa, ne kaikki tiukat mutkat tavallaan iha reunalla.. Ja kaupungissa ei paljoo katota kuka tulee kolmion takaa ja kuka ei, ku ajetaa vaa ja toivotaa ettei kukaan tuu päin. :D Ja hauskinta on, et jos autot jää noin 30 sentin päähän toisitaan kukaan ei heiluta nyrkkii tai keskarii, ku toiselle moikataan hymyillen ja tyyliin kiitetään ettei se tullu ihan päin... :D