maanantai 28. marraskuuta 2011

109. päivä!

Eilen olin naapurin Eliaksen ja Gabrielin sekä Paulin kanssa Aigenissa, Salzburgissa. Siel oli Krampuslauf, joka oli mun ihan ensimmäinen! En tienny tarkkaa mitä odottaa; oli ne aika karmivii, mut käytännössä mul oli vaan hirveen hauskaa! : D

Ja nyt te rakkaat kotikatsojat mietitte; mikä on Krampus. Let me tell you: Krampus on itävaltalainen tontun korvike. Täällä ei muuten ensinnäkää ole joulupukkia, ku täällä Christkindl - Jeesus-lapsi tuo lahjat. Niinpä, miten mahtaa se lapsonen tuoda mulle isot paketit? Ei varmasti jaksa kantaa.... 
.Mut takas aiheeseen. Eli täällä Nikolaus ja Krampus (sellanen hurja hirviö) tulee tarkistamaan onko lapset ollu kilttejä; kiltit lapset saa Nikolaukselta pienii lahjoja, tuhmat pääsee Krampusin käsiteltäväks jne. 
Krampuslaufit taas on sellanen tapahtuma, jossa on ihan älyttömästi sellasii Krampus-pukuihi pukeutuneita ukkoja, jotka juoksee piiskan kans (ja piiskaa ja lyö), kauheella kolinalla ja murinalla ja näyttää aivan kamalilta. Ja kuinka ollakkaan, ne on erityisesti tyttöjen, kaiken lisäks blondien perään..:D Yhen tytön kimppuu ne hyökkäs nii et ne kieri loppuje lopuks maassa.. :D 

Kuulostaa kamalalta - hiukan hermostuttavaa se onki, mut siistiä!! Niin erilaista ku Suomessa. Ja tulin siihen tulokseen, et jo on Suomessa lapset nössöjä; me pelätään joulupukkia. Kivaa setää, oikee hellyyttävää. Ja täällä taas lapset pelkää, iha syystäkin, Krampusseja :D Ja onneks näit Krampuslaufeja on sitte tuhat ja yks ympäri Salzburgiaki, mukaa lukien meijän Seekirchenissä, joten pääsee useemminki pyörimää pimeille kaduille ja juoksemaa hirviöitä karkuu ;)

Paul, Elias, Krampus ja minä 




lauantai 26. marraskuuta 2011

JOULU TULEE!

JOULU JOULU JOULU JOULU JOULU! joku odottaa jo!

Christkindlmarkt eli joulumarkkinat on avattu, luistelukenttä jäädytetty (ihan vanhan kaupungin keskustaan), Glühweinia ja Punschia saa mistä vaan! Viime sunnuntaina olin jo luistelemas ja oli muuten niiiin mahtavan kivaa! Luistelujen jälkee jatkettiin Emman kanssa markkinoille, jotka on siinä ihan luistelumestan vieressä. Tunnelma oli niiin joulunen. Kojuista saa vaikka ja mitä jouluherkkua, koristetta, pipoa, kenkää, mitä vaa. Niin söpöä.

Tiistain ja keskiviikon makoilin kotona kipeenä ja torstaina olin taas koulussa. Normiarkee siel noudatetaan. Illalla korkattu eka joulukonsertti Rotaryn toimesta! Ulkona oli pari astetta pakkasta (Ei lunta, DAMN!) ja ennen konserttii nautiskeltiin tietyst vähän Glüchweinia (glögin sukulainen) ja sit konsertti pidettiin sellases oikeen vanhas ja pikkuses JA JÄÄKYLMÄS katolises kirkos mäennyppylän päällä. Kun päästii muista lauluista joululauluihin, ni jopa tunnelma muuttu. Ja tämä alko todenteolla odottaa joulua! (ja lahjoja.. vinkvink Suomeen! haha) Ja sit kotii villasukkailemaa ja teetä juomaa ja tekemään joulupakettia Kanadaan - joululta ei voi välttyä! Omaan huoneeseen oon jo äitin lähettämän Pikku myy -joulupallon, joulukalenterin, Katin antamat jouluvalot ja joulukalenteri laitellu.. :P

Tänään kiipeilin taas pitkin seiniä... Ja törmäsin kattoon ;) oon melkone apina jo!




lauantai 19. marraskuuta 2011

100. päivä maailmalla!

Eli melkeen ois juhlan aihetta tälle päivälle! 100 päivää täällä oltu eli melkee kolmannes jo menny, jäljellä noin 240! :)

11.11.11 oli tosiaan Preis-Allee Ball! oli iha älyttömän kivaa. Siellä yömyöhään, aamutunneille asti juhlittiin hyvässä seurassa hyvän musiikin tahtiin ;) Ihmisiä paikalle tuli noin 4000 vissiin. Ei mitkää pikkupippalot;)

Isabella, Thaddy, Michi und ich
Sitte lauantai meni siinä ittee keräillessä, Willin kanssa kokkaillessa - tuli muuten ainaki 5 michelin tähden lasagne ;) Myöhemmin meil oli sit vieraita ja syötyy lasagnet ja juteltiin. Sunnuntaina lähettiin vaeltaa Mattseelle. Ilma oli aika hyytävä..

Tosiaan siis tännekkin on talvi tulossa! Aamulla pakkasta ja maa huurteessa! mut päivällä perus 10 astet ja aurinko paistaa :D Lunta odotellessa edelleen!

Maanantaina sain kuulla aamulla et meil ois seuraavalla tunnilla englannin koe. ilman kirjoja liikkeellä, ei voi mitää. Tein kokee ja lähin sil fiiliksel, et no joooo, ois se surkeemminki voinut mennä.... Eilen kuultiin tulokset ja suomen tyttö repäs parhaan arvosanan koko luokast - 2! ;) ottaen huomioon et ne muut oli päntänny koko viikolopun ja sai silti 3/4/5, ni tuli aika pro fiilis :DD haha. Ja ku täällähän arvosanat menee 1-5. 1 paras 5 hylätty :D

Keskiviikkona mun host-vanhemmat lähti lomalle Skotlantiin ja tulevat sit huomenna kotiin. täällä oon asustellu nyt sit keskiviikosta lähtien yksin - ei silti hullumpaa :D Keskiviikkona leivottiin emman kanssa porkkanakakkua, erittäin hyvää! torstai oli aika chilli päivä, eilen olin illallisella mun Counsellorin luona ja kyl neki musta nii huolta pitää! :DD Ja sit sain paketin Suomesta; RUISLEIPÄÄ!! salmiakkia, Fazeria (löysin muute Sparista kaikkien haribojen ja milkojen keskeltä FAZERIN MARIANNEJA!), Saksan kirjan;), joulukalenterin, kirjeen, erittäin komeet lapaset jne!


MARIANNE!

mä ja mun leipä, josta oon tosi ylpee!
-Se selvis matkan suomesta Itävaltaan ilman hometta!
Äsken tulin kiipeilemästä ja opin miten ripustaudutaan oikeaoppisesti seinälle :DD oli se aika mielenkiintosta kiivetä sin korkeuksiin puoliks ilman köyttä ja pelätä et jos putoo ni saattaa pääkoppa kolahtaa aluks :D Mut elossa ollaan, vammoitta!


tiistai 8. marraskuuta 2011

Happy HUG AN EXCHANGE STUDENT DAY!

Aika kuluu nopsaa, liian nopsaa! 39 päivää, ni näkee kaikki vaihtarikaverit, 99 päivää et näkee siskon ja sen paremman puolen :DD päälle 250 päivää ni oon jo kotona. vou.
Täällä tämä odottelee talvea - hassua kyllä.. En niinkää sitä kylmää odota, täällä kun tälläki viikolla ollu 18 ja 16 astetta, mut odotan LUNTA ja laskettelua. Mut siis vielä ei lumesta tietookaan. Ainoastaan vuorten huipuilla.

Maanantaina 31.10. oli vapaata koulusta ja Thaddyn luona Halloween-pippalot ja kolmistaan Thaddy, Antonia ja Amelie oli kyl pistäny parastaa. :D Talo oli oikeesti iha creepy.. Mut mahtikiva ilta!(:

Tiistai 1.11 oli taas vapaata ja se päivä kulutettiin Allerheiligen merkeissä. Ensin mentii hautausmaalle, jossa seiso lähemmäs 1000 ihmistä hautojen vieressä kuuntelees ku pappi luki kirkossa kaikkien vuoden sisällä kylällä kuolleiden nimet. Sit sielt tuli jännä kulkue ku heitteli kaikkee litkuu ja töhnää kaikkien päälle. haha, kuulostaa eksoottiselta.. Na ja, iltapäivä ja alkuilta kulu vuorilla kävellessä. Gaisbergiltä ei nähnyt alapuolella olevaa Salzburgia ollenkaan, ku sumu oli niin sankka. Mut ihana syksynen luonto, vuoret, kaikki oli ihan täydellistä! Myös keskiviikko vapaata ja sillon menin mun Counsellorin luo kyläilemään. Sil on kultasen noutajan pentu, joka on sitte maaaailman sulosin! Pääsen heti koiravahdiks tulevana torstaina ;)

Gaisberg ja jossain alhaalla Salzburg.

Torstai ja perjantai kulu koulussa, normiarkea, kunnes sitte perjantaina lähin suoraan koulusta Linziin (noin puoltoist tuntii junalla) ja tapasin Kelseyn, Joshin ja Bossin, jotka on meijän vaihtareita. Oli mm, aivan huippua nähä niitä ja tutustuu Linziin. Vaikkakin vaa lyhyesti, koska tulin illaks kotiin..
Syynä kotiintuloon oli lauantainen aamuherätys ja matka Wieniin. Wienissä majottauduttiin host-äidin veljen luo, koska tiedos oli perhetapaaminen; Katin perhe, Katin veljen perhe ja Katin vanhemmat. Ilta suju kokkaillessa Willin, Inan ja Samin kanssa. Neljän tunnin uurastuksen jälkee saatiin pöytään aaaaaivan täydellinen juhla-ateria! - josta on kuvia, hmm NOLLA. Yleistä höpöttelyä ja sitte lähin host-serkku Inan kanssa kaupunkiin moikkaamaan mun vaihtarikaveria, joka oli muutaman muun vaihtarin kanssa juhlimassa synttäreitään. Siinä sitte jonku aikaa vietettiin niiden kanssa:) mahtava päivä!
Sunnuntaina tiedossa kotimatka Welsin kautta kun vietiin Katin vanhemmat kotiin. Illalla sauna päälle ja yleistä rentoilua!

Ina!

Charles!

Synttärisankari Stephanie!

Maanantai - aina yhtä kamala maanantai tuli ja meni. Tänään olin taas iltaan asti koulussa ja huonosti nukutun yön jälkeen oon iiiihan umpiväsyny. Joten jos vaikka unille pian! Perjantaina olis tiedossa mun Tanssiais-kauden avajaiset ; Preisallee Ball. Tää Ball on kolmen koulun järjestämä ja siel tulee olemaan ihmisiä yli pari tuhatta. Musiikista vastaa mm. Bodybangers ja tunnelma tulee varmasti olee aivan huikee! Joten perjantaita odotellen! :P Ja söin ekan Germknödelini! Se oli semmonen valtava taikinapallero, joka on täytetty luumuhillolla - maistuu joulutortulta - ja joka syödään voin, sokerin ja unikonsiementen kanssa. Aika jännä!

Knöödelini mun!

So gute Nacht!