keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Päivä 243. Life in Austria, PART TWO!


Vesisadetta paossa sisätiloissa, ni kerranki oikee hyvin aikaa kirjotella. Niiiin paljon kaikkee tapahtunu Ski-Campin jälkee. Tai ainaki must tuntuu niin. No parhaista tapahtumista tänne kirjottelen taas:)

30.3. alko pääsiäisloma! Sitä oltiin sitä vähäsen kaupungissa juhlimassa kavereiden kans!
Lauantaiaamuna lähettiin Mattseelle Willin ja Katin hyvän ystävän synttäreitä juhlistamaan synttäriaamiaiselle!
Sitä ruuan määrää silleen aamutuimaan.. Mut Itävallassa näemmä arvostetaan aamiaista muutenki enemmän ku Suomessa.

Maanantaina 2.4. lähdin heti aamulla bussilla Mondseelle (Mondseen kirkkoa kuvattu Sound of musicissa!) luokkakaveri Julian luo tekemään Julian ja Annan kans 'brunssia' tälleen suomalaisittain sanottuna, hahah :D Siinä pari tuntii värkättii ja väsättii jos jonkinmoist ruokaa ja juomaa ja kaikkea, pöytä aivan täynnä ja Julian perhe piti ottaa lisävoimiks auttamaan syömisessä!
Myöhemmin lilluttiin porealtaassa pihalla auringonpaistees ja siemailtiin oikeen makoisii juomia(; Plus et menin lempparikelloni kans uimaan - ei siis vedenpitävä yksilö... Teki semmosen sievosen välikuoleman mut parin päivä kuivauksen ja hellän huolenpidon jälkee kello toimii! Whoop whoop!

Maanantai-iltana saatii Katin kanssa kuningasidea tiistain varalle; junalla Müncheniin! Ensinnäkään en ollu siis aiemmin ollu siellä ja toiseks, mikä ettei ku lomaki oli!
Lähettiin puol ysin maissa hauptbahnhofille taistelemaan junien kanssa; radan varrella ongelmia, meijän lipulla ei kaikilla junilla saanu matkustaa, junia jäi kokonaan tulematta/ lähtemättä tai ne oli sievoset tunnin verran myöhässä.. Kati vaan totes et 'niin tätä, saksassa junat  aina myöhässä!' niinku suomessaki vissiin?
No sit kuitenki ku ei oltu ainoot jumissa kyseisten junien takia, saatii reissata pikajunalla, jote matka taittu melko nopsaan!
Eka kohde oli turisti-info! Kartta taskuun ja menoks kohti Deutsches Museumia eli Saksan VALTAVAA kansallismuseoo... nainen infossa sano et ei kannata lähte kävelee museolle, sen verran pitkä matka, ja ku jalat tulee kuitenki väsyy museos kävelystä ku siinä on sitä kokoo. No mä katoin rouvaa ja ajattelin et nii justiis, menee ja aliarvioi meijät, reippaat sisukkaa suomalaiset.. Toista oli neljän tunnin jälkeen......
Kolme ja puol tuntia mentiin ympäri museoo, josta silti käytiin varmaa 1/3 läpi; vaan mielenkiintosimmat paikat. Laivoja, autoja, lentsikoita, avaruusjuttuja, koneita, oluenvalmistusta, nanotekniikkaa, anatomiaa tms, lasia, kiveä, keramiikkaa, KAIKKEA! Se oli oikeesti aivan mahtava! suosittelen!




Museon jälkee etittii ruokapaikka, syötii ja juotii ja muute vaa virkistäydyttii jalkoi leputellen. Matka jatkui kävellen vanhaan kaupunkii, ostoskaduille. Vaikka mitä ihania kauppoja! ja DIRNDL-kauppa, jossa mekot oli semiedullisii ja aivan ihanii - se oli suljettu... JUST NIIN TÄTÄ! 11 illalla päädyttii kotii ja heittäydyttii nukkumaan melkeenpä saman tien..:D




6.4. perjantaina matka alko kohti Wolfgangseetä, kylää nimeltä Strobl. Siel oltiin sillon ennen koulun alkua vesihiihtämässäki. Kyseessä siis oli suku-tapaaminen. Paikalle ilmesty siis mun host-vanhemmat ja host-veli, 2 paria isovanhempia, setä tyttärensä kans, täti perheineen ja eno perheineen. Noin 20 meitä kaiken kaikkiaan oli.. Majottauduttiin neljän tähden 'hyvinvointi'hotelliin - vaaltava saunaosasto, spa, hieronnat, huoneet ku sviittejä kaikki + aivan uskomaton aamiainen! oikeesti koskaa nähny mitää vastaavaa.. ihan tajuton! Saunaosastolla mm, biosauna 60 astetta, suomalainen sauna 90 astetta (; ja höyrysauna. Ja kaikki siis ihan järven rannassa! Siksipä hostserkun kanssa juostii pää kolmantena jalkana ulos ja hypättii järvee jossa vesi oli alle 10 astetta. Sitä nopeutta mil juostiin sisälle taas.. Ois Usain bolt jääny kolmoseks!
Iltasella syötiin ja juotiin oikeen hyvin kaikki yhessä. muutama tunti siihe aina meni. Myöhemmi keräännyttii takkahuoneeseen istuskelee ja siemailee viinii (;
Lauantaina mentii lautalla järven toiselle puolelle St. Wolfgangii. Sadesää oli vähä päällä ja kylmä, mut ei se mitää, käppäiltii ympäri sitä kylää/kaupunkii, mikä ikinä oliki ja sitte käytii kattoos sitä kuuluisaa kirkkoo. Sen verran voisin kirkosta sanoo et katolinen kirkko on iha hullu! siis sitä koristelun, kullan, patsaiden, taulujen, kynttilöiden ja kaiken sälän määrää.. Huhhuh...
Illalla sitte sama ruokarumba noin kolmeks tuntii ja sit illan istumista.
Sunnuntaina oli pääsiäispupu ahkera ja toi kaikille suklaata, hahah :D
JA täällä maailman paras pääsiäistraditio; kovaks keitetyt ja värjätyt munat on hittituote tääl; ruokapöydässä istues jokanen ottaa munan ja ensin lyödää ne terävät päät yhtee vieruskaverin kans ja katotaa kumman kananmuna hajoo, sit viel pyöreet päät. Sit koitetaan selvit nii et se oma muna on loppuu asti ehjä. haha, niin jäätävä skaba :D ja viimeseks jääny on ain Killermuna :DD
Sunnuntaina kotiin koomailemaan päiväks.

Hotelli!
Takkahuoneessa iltaa istumassa.
Hostserkut Ina ja Luana
Ja la-su yöllä sato lunta.....
Maanantaina alko jännät ajat oikee virallisesti; aloin pakkaamaan. MUUTTO! pari tuntii meni et survoin sen mun tavarapaljouden muutamaan laukkuu... Iltapäivällä käytii viel kiertääs se vuori, Gaisberg, jolle mun host-vanhemmat vei mut heti ekana päivänä salzburgissa. Ja illalla näin viel Emmaaki kahen viikon jälkee. Juteltavaa riitti ihan hirveesti.
Huppista keikkaa.. Vissii vähä rojuja mukana..
Tiistaíaamu ja kaikki viimesetki tavarat kassii ja odottamaan et PART 2 Itävallan elämäs alkaa. Melkone muutos sinänsä.. Mun counsellor tuli hakemaan minut ja minun pienen tavaramääräni ja sit sanottiin näkemisiin host-perheen kans. Olihan se vähä vaikeeta sillee, ku kuitenki kaheksan kuukautta on siel asunu ja tuntenu olonsa kovin kotosaks... No mut kevään mittaa tehään viel jotai yhessä(:
Matka kohti Neumarktia - noin 15 minsaa kauempana kaupungista ku Seekirchen. Täällä mua odotti uudet host-vanhemmat; Emmerich ja Ushi. Emmerich on kaupungin pormestari ja Ushi on opettaja alakoulussa. Nää on oikee mukavia, sääntömuutoksia ei tullut - elämä siis edelleen melko rentoa täällä :)
Eilen siis kotiuduin huoneeseeni, josta tykkään paljon! Iso, kaks sänkyä ja vaatekaappeja toisin ku viime perheessä ;) luksusta :D Hetki menee viel aikaa ennen ku opin miten täällä kaikki toimii, mut ei vaikuta ollenkaa pahalta :)

Huoneeni mun

Siispä, kuulumisiin taas tovin kuluttua!
-Roosa